Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2024 13:10

Нацбанк презентував нову монету
3

Національний банк України ввів у обіг нову пам'ятну монету "Медичні сили Збройних Сил України".

Ця монета продовжує серію "Збройні Сили України" та присвячена військовим медикам, що працюють у зоні бойових дій, йдеться у повідомленні.

Монету презентували в одному з військових госпіталів Києва заступник голови Нацбанку Олексій Шабан та Командувач Медичних сил ЗСУ генерал-майор Анатолій Казмірчук.

"Ці монети пронесуть крізь час пам'ять героїчних вчинків наших військових лікарів, медичних сестер, бойових медиків і всіх інших працівників сектору охорони здоров'я які залучені до медичної евакуації, лікування та реабілітації поранених, травмованих та хворих військовослужбовців", - сказав Казмірчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ презентував пам'ятну монету, присвячену Командуванню об'єднаних сил ЗСУ: який вигляд має

На реверсі монети зобразили емблему Командування Медичних сил ЗСУ. Вона є обов'язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Поступово в готівковий обіг введуть майже 10 млн штук таких обігових пам'ятних монет.

Монета присвячена Медичним силам ЗСУ
Фото: НБУ
Монета присвячена Медичним силам ЗСУ
Монета присвячена Медичним силам ЗСУ

З нагоди Дня захисників та захисниць України в Національному банку відбулася презентація нових пам'ятних монет "Захисниці", що вшановують героїзм захисниць України та присвячені українським жінкам, які стали на захист Батьківщини.

На аверсі монет на дзеркальному тлі розміщено символічну композицію, що демонструє відважність та волелюбність, щирість, дбайливість українських жінок, втілених в образах матері та захисниці, які під час війни взяли на себе величезну відповідальність - бути на захисті Батьківщини та водночас залишатися дружиною, господинею і матір'ю.

На реверсі монет на дзеркальному тлі розміщено композицію, що символізує жіночність українок-захисниць: ліворуч - стилізовані хвилі жіночого волосся, заплетеного в косу; праворуч - обриси жіночої фігури в плахті (елемент оздоблення - тамподрук).

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк презентував нову монету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути