пʼятниця, 08 червня 2012 14:56

На короваях заробляють по тисячі гривень у тиждень
8

Лучанка Людмила Горобчук випікає короваї з 16 років.

"Ще в школу ходила, як навчилась короваї пекти, - каже Людмила Миколаївна. - У мене і баба і мама постійно короваї випікали. Найбільше замовлень завжди було влітку. Мама на роботу піде, баба на городах порається, а  я тісто замішу і печу коровай на замовлення".

Каже, пекти коровай треба у печі, дотримуватись усіх традицій.

"Маю власний будинок. Чоловік недавно нову духовку подарував. Але в ній я печу тільки торти і печиво. Найсмачніший той коровай, який у печі спекли. Коли тісто підійде, викладаю у форму і промовляю "Світи, Боже, з Раю нашому короваю".

Коровай можуть пекти лише ті господині, у яких в сім'ї лад і спокій.

"Тоді й молода сім'я житиме щасливо. У вдів, розлучених і сварливих господинь каравай не замовляйте", - радить Людмила Горбачук.

Господиня  у тісто кладе 30 яєць.

"Кладу до коровая 15 цілих яєць і 15 жовтків, півкілограма вершкового масла, 1,5 кілограма цукру, вливаю дві літри молока. Борошна даю стільки, щоб тісто відставало від рук. Усі продукти мають бути теплими. Коли печете, у хаті не можна стукати дверима, щоб коровай не сів. Готовий коровай викладають на дошку, змащену вершковим маслом. На 20 хв накривають чистим легким рушничком".

За коровай отримує 200-250 грн. Влітку на тиждень має по 4-5 замовлень.

"Кілограм готового короваю оцінюю у 40 грн. Продукти — яйця, масло і цукор - замовники привозять самі. Борошно і молоко додаю свої. У коровай даю тільки домашні яйця. Тоді він жовтіший і смачніший. Зверху прикрашаю шишечками, квітами і колосками, птахами і ангелами з тіста. Можна прикрасити квітами з карамелі і прикрасами, які продають у весільних салонах".

У кондитерських магазинах Луцька 5-кілограмові короваї продають по 250-300 грн. - 50-60 грн/кг. У Києві — від 300 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «На короваях заробляють по тисячі гривень у тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути