понеділок, 01 липня 2013 12:43

На гарячих путівках можна зекономити 3 тис. грн

На гарячих путівках можна зекономити 3 тис. грн

Киянин Данило Богуцький щоліта їздить відпочивати у Європу. Аби заощадити, купує гарячі тури.

"Торік поставив власний рекорд – зекономив на поїздці 3,2 тисячі гривень, - говорить Данило. – Полетів на тиждень на Майорку. За тур, який коштував 600 євро - приблизно 6 тисяч гривень, я заплатив лише 2,8 тисячі".

Купувати гарячі тури для відпочинку у Європі Богуцькому порадила подруга, яка працює у туристичному агентстві.

"Одногрупниця Аліна у 2009 році запропонувала мені 10-денний відпочинок на іспанському курорті Коста-Брава за 260 євро. Спочатку їхати боявся, бо путівка була справжньою шарою. За ці гроші туроператор обіцяв переліт, поселення у 4-зірковому готелі і дворазове харчування. Навіть у Києві не завжди вдається прожити на 2 тисячі гривень півмісяця", - зізнається Данило.

Поїздкою Богуцький залишився задоволений.

"Завдяки гарячим турам я побував у Франції, побачив Італію, відпочивав у Португалії, - розповідає мандрівник. – Підписався на розсилку кількох київських турфірм, постійно моніторив їхні акції і спецпропозиції. Майже кожна турфірма пропонує у гарячий сезон знижки на переліт чи проживання у готелі на 100-200 доларів. Головне не зволікати і вчасно забронювати тур. Коли викупляю тур, який сподобався, пишу на роботі заяву на відпустку і пакую валізи".

За словами Данила, аби їздити у гарячі тури до Європи, треба мати відкритий "шенген".

"У мене по роботі є річна шенгенська віза, тому за оформлення документів я ніколи не переживаю. У кого візи нема, скористатися гарячими турами не вдасться, бо в жодному посольстві вам не відриють візу за 1-2 дні".

Якщо плануєте вирушити у гарячий тур, краще зарання спакувати валізи. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповіла менеджер столичного тур агентства Вікторія Савчук.

"Тури "горять", якщо в літаку чи готелі залишилися заброньовані туроператором місця, які вчасно не розпродали, - пояснює Вікторія. – Варто враховувати, що у таку поїздку доведеться вирушати через 1-2 дні. Туристам, які підшуковують для себе такі тури, раджу заздалегідь спакувати валізи. Для тижневого відпочинку на морі жінці достатньо двох купальників і парео, 3 футболки, 2 блузи, 4 комплекти білизни, джинси, вітровку, туніку, вечірню сукню чи спідницю-трансформер. Із взуття віддавайте перевагу балеткам або кросівкам, в'єтнамкам і резиновим тапкам".

Чоловікам радить класти у валізу по 2 плавок і шортів, по 2 майки і футболки, джинси, кепку, сорочку, 3 комплекта білизни і шкарпеток. Із взуття - сандалі, кросівки, пляжні тапки.

"Завжди варто мати під рукою аптечку, де були б жарознижуючі, активоване вугілля, пластир, перекис водню, вата, спрей від комарів і кліщів, бинт, термометр, ліки від алергії, краплі для носа. У косметичку складіть шампунь, зубні щітку і пасту, крем для тіла, сонцезахисний і тональний креми, туш, помаду, дезодорант, парфуми, ватні палички, засоби для епіляції", - радить туристичний менеджер.

Зараз ви читаєте новину «На гарячих путівках можна зекономити 3 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути