субота, 20 квітня 2013 15:45

Під час подорожі з дитиною треба возити з собою горщик і рятівний жилет

Під час подорожі з дитиною треба возити з собою горщик і рятівний жилет
Фото: ozerejka.ru

"Нашому Ромчику у червні виповниться три роки, - каже киянка Людмила Ліцевич. – Чоловік у травні бере відпустку. Плануємо на тиждень полетіти в Туреччину. Не знаємо, чи дитина витримає переїзд і акліматизацію".

Що варто врахувати батькам, які запланували провести відпочинок за кордоном біля моря разом з дітьми, кореспонденту Gazeta.ua розповіла столичний педіатр Катерина Хмельовська.

"Щоб під час відпочинку біля моря дитина укріпила своє здоров'я, відпочила і набралась сили, до поїздки треба підготуватися заздалегідь, – говорить Катерина Сергіївна. – Не скрізь дитині буде просто акліматизуватися. Іноді поїздка на дачу може виявитися кориснішою, ніж відпочинок на морі. Під час закордонної мандрівки дитина може занедужати через адаптацію організму до нових умов".

Батькам, які планують взяти з собою дитину на море, радять їхати на відпочинок хоча б на 20 днів.

"Якщо ви вирішили відпочивати з дитиною на морі, треба врахувати, що перші десять днів підуть на акліматизацію, а ще 10 – на відпочинок та оздоровлення. У мандрівці, крім ліків, які вживає дитина або які можуть стати в нагоді в іншій країні, варто взяти кілька улюблених іграшок сина чи доньки, книжку з казками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей пускають до комп'ютера з 5 років

У мандрівку радить батькам також везти з собою дитячий візок, підгузники, горщик, воду і дитячі харчі.

"Без горщика з малою дитиною вам ніде не обійтися, - запевняє педіатр. - До 5 років дитина не повинна користуватися в дорозі громадським туалетом, бо це незручно і негігієнічно. Переліт краще планувати на нічні години, щоб дитина у дорозі могла заснути. Так вона легше перенесе переліт і контакт з новими людьми, які будуть оточувати її у салоні літака".

Лікар рекомендує батькам дізнатися перед поїздкою, чи є в готелі, де сім'я збираєтеся поселитися, можливість взяти на прокат коляску, манеж, дитячий стільчик для годування чи ходунки. Тоді не доведеться брати ці речі з собою.

"Часто мами забувають про дитячу косметику, - говорить Ліцевич. – З собою треба брати також олійку чи дитячий крем, піну для купання, ватяні палички, дитячий сонцезахисний крем чи пінку. Добре, якщо у вашій аптечці будуть жарознижувальні препарати, які підходить для віку малюка, дитячий термометр, ліки проти алергії, дитячі краплі для носа. З одягу варто взяти вбрання, яке відповідає сезону і погоді. Теплі панчохи, носки і кофти ніколи не завадять".

Під рукою завжди повинні бути аптечка, серветки і пляшка з водою.
"Поїздка пройде добре, якщо батьки не обмежуватимуть дитину у спілкуванні. Приділяйте доньці чи синові максимально часу і уваги, розповідайте про мандрівку, цікавтеся враженнями дитини. На пляжі під час купання батькам може знадобитися набір для пісочниці, маленький надувний басейн, рятівний жилет чи надувне коло для плавання".

Зараз ви читаєте новину «Під час подорожі з дитиною треба возити з собою горщик і рятівний жилет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути