пʼятниця, 19 квітня 2013 04:28

Школярі вивчатимуть Шекспіра на уроках фізкультури

Школярі вивчатимуть Шекспіра на уроках фізкультури
Фото: alt-portal.ru

У березні 2014 року, в рік 450-річчя з дня народження Вільяма Шекспіра, в усіх початкових школах Англії пройде Тиждень Шекспіра, під час якої на всіх уроках — від фізкультури до літератури — діти дізнаються щось нове про великого драматурга, пише ВВС.

Ініціатором проведення подібної тижня є благодійний фонд Shakespeare Birthplace Trust — організація, у віданні якої знаходяться всі пов'язані з Шекспіром місця в Стратфорді-на-Ейвоні — місті в центральній Англії, де народився драматург, який прославився на весь світ.

Тиждень Шекспіра пройде з 17 по 23 березня 2014 року. Його головне завдання — познайомити кожну англійську дитину із шекспірівською спадщиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращий школяр-математик безкоштовно навчатиметься у Великобританії

Цю ініціативу підтримали багато фахівців-шеспіроведів, а також відомі актори.

"Чудово, що Shakespeare Birthplace Trust вирішив надихнути дітей на те, аби віддати належне великій спадщині Шекспіра. Тиждень Шекспіра має стати великим і радісним національним фестивалем", - сказала Джуді Денч, одна з найтитулованіших британських актрис.

Зазначимо, що в результаті перегляду національної шкільної програми в Англії 14-16-річні школярі відтепер вивчатимуть дві, а не одну, як було раніше, п'єси Шекспіра. А школярі віком від 7 до 11 років вивчатимуть Шекспіра на уроках історії.

Зараз ви читаєте новину «Школярі вивчатимуть Шекспіра на уроках фізкультури ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути