четвер, 18 квітня 2013 16:12

Кращий школяр-математик безкоштовно навчатиметься у Великобританії

Щороку один український випускник буде безкоштовно вчитись в одному з університетів Великобританії. Рік навчання там коштує від 30 до 35 тисяч євро. Платитиме компанія "Roshen". Після навчання випускник має відпрацювати в компанії 3 роки. За право виграти грант на навчання можуть змагатися всі школярі.

"Для початку вони мають виграти шкільну предметну олімпіаду, перемогти в районній й обласній та попасти в 12 найкращих знавців предмету на Всеукраїнській олімпіаді. Дванадцятку тренують й відбирають 6 найкращих, які їдуть на міжнародну олімпіаду із свого предмету. Той, хто там набере найбільше балів, отримає грант", - каже Лілія Гунько з інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

Щороку компанія "Roshen" мінятиме шкільний предмет на перемогу в якому оголошуватиме грант. Цього року це буде математика. Наступний предмет оголосять під час вручення гранту на навчання.

Автор: Фото: Всеукраїнського освітнього проекту "Лауреат Roshen"
 

Всього є 9 предметів за якими проводять міжнародні олімпіади: фізика, хімія, біологія, географія, астрономія та математика. Обов'язковою умовою для участі в міжнародній олімпіаді є знання англійської мови. Школяр, який покаже найкращий результат у міжнародній олімпіаді перед вступом буде проходити піврічний курс з поглиблення англійської та адаптації до нових умов навчання.

Зараз серед 12 найкращих математиків 7 школярів з Києва та 5 з Донецьку, Харкова й Волині. Кому з них компанія "Roshen" оплатить навчання буде відомо в червні після міжнародної олімпіади, яка пройде в Колумбії. Участь у ній братимуть понад 100 країн. В міжнародних олімпіадах українці входять в другу десятку.

Зараз ви читаєте новину «Кращий школяр-математик безкоштовно навчатиметься у Великобританії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути