понеділок, 11 липня 2011 07:00

"Скільки коштує путівка, стільки грошей треба брати з собою"

31-річна Руслана Шаманська з Гадяча тиждень тому повернулася з-за кордону. Була в Берліні, Празі, Дрездені, Кракові. Це шоста поїздка до Європи. Витратила 330 гривень на дорогу від Гадяча до Львова. 195 євро заплатила за путівку агентству і 35 — за відкриття шенгенської візи.

— Скільки коштує путівка, стільки ще грошей треба брати з собою, — каже Руслана. — Снідали за рахунок фірми. Обідали й вечеряли — за свої гроші. Із собою брали консерви, сирокопчену ковбасу, по 3 літри води. Практично все привезли назад. Кортіло скуштувати місцеві страви. У Берліні на сімох людей замовили три порції "колінець кабанчиків" по 10 євро. До м'яса подавали картоплю, капусту, 200 грамів пива і 100 грамів горілки. Хотіли поміняти горілку на пиво, не дозволили.

Щоб поїхати до Європи, потрібно мати на банківському рахунку 10 тисяч гривень заощаджень. Або надати довідку про те, що місячна зарплата не менш як 3,5 тис. грн.

— Запам'ятався Берлін. Там стоїть телевізійна вежа. На шпилі — скляна куля. Коли на неї падають сонячні промені, утворюються хрести. Німці були в розпачі, як це побачили. Потім придумали, що це не хрести, а плюси й назвали їх "плюсами соціалізму". У празькому метро квиток коштує на наші гроші 9 або 13 гривень. Залежно від кількості зупинок.

Зараз ви читаєте новину «"Скільки коштує путівка, стільки грошей треба брати з собою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути