понеділок, 07 вересня 2015 09:48

Москва скаржиться, що її позицію щодо асоціації Україна-ЄС ігнорують

Москва скаржиться, що її позицію щодо асоціації Україна-ЄС ігнорують
Фото: tsn.ua

Глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що спроби РФ знайти рішення щодо проблем економічної частини асоціації Україна-ЄС не знаходять розуміння.

Про це повідомляє "Росссийская газета".

"Спроби пошуку збалансованих взаємоприйнятних тристоронніх рішень щодо зняття конкретних зауважень як обов'язкова умова для розгляду можливості збереження чинного режиму вільної торгівлі між Росією і Україною розуміння не знаходять", - сказав Улюкаєв.

Зокрема, міністр висловив невдоволення щодо необхідності виділення додаткових коштів на пересертифікацію російської продукції, що експортується до України.

"Потрібна пересертифікація російської продукції, що експортується в Україну, а це тривалі і дорогі процедури. Необхідність переоснащення виробництв призведе до додаткових витрат на проведення лабораторних випробувань і отримання нових сертифікатів відповідності", - зазначив він.

Нагадаємо, що Україна і ЄС підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, економічну – в кінці червня 2014 року, після проведення президентських виборів.

Спочатку передбачалося, що режим вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацює з жовтня 2014 року. Однак у вересні 2014 року - після консультацій у Брюсселі представників Єврокомісії, України та РФ – домовилися про відстрочення його введення до 31 грудня 2015 року.

Як повідомляє УНН з посиланням на торгового представника України Наталію Микольську, тристоронні переговори щодо зони вільної торгівлі між Україною і ЄС та РФ заплановано на 7 вересня в Брюсселі.

Микольська уточнила, що консультації є частиною мінських домовленостей.

За її словами, наразі триває пошук компенсаторів через можливе закриття ринку РФ для українського експорту через збільшення експорту до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Москва скаржиться, що її позицію щодо асоціації Україна-ЄС ігнорують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути