Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2011 14:57

Москаль розповів, скільки насправді мала б коштувати нерухомість у Києві

Москаль розповів, скільки насправді мала б коштувати нерухомість у Києві

Середня вартість 1 кв. м. столичної нерухомості у 2007-2010 роках становила трохи більше 5 тис. 300 грн.

Про це повідомив голова депутатської фракції "Республіка Київ" у Київській міській раді, заступник голови комісії з питань власності Денис Москаль, проаналізувавши звіт Київської міської державної адміністрації про виконання Програми приватизації комунального майна територіальної громади Києва за 2007-2010 роки.

За його словами, у 2007-2010 роках до міського бюджету надійшло майже 719 млн грн від приватизації 133 тис. кв. м нерухомості.

"За допомогою нескладних математичних дій ми можемо вирахувати, що 1 кв. м продавали за символічною вартістю – 5 тис. 300 грн. Але ж у цей період, за оцінками аналітиків, комерційна нерухомість коштувала не менше 3 тис. доларів за 1 кв. м! Чому ці гроші "пройшли" повз міський бюджет?", - цитує Москаля прес-служба фракції "Республіка Київ".

За підрахунками політика, через приватизацію комунального майна за заниженими цінами у попередні чотири роки бюджет міста Києва недоотримав понад 1 млрд. 700 млн грн.

"Ці 1,7 млрд грн – ніщо інше, як збитки столичного бюджету. А ці кошти можна було би спрямувати на ремонт доріг, на будівництво транспортних розв'язок, нових станцій метрополітену, на реконструкцію заводу "Енергія", на модернізацію інженерних мереж. І цей перелік можна продовжувати і продовжувати... Але місто не отримало нічого. Натомість декілька осіб отримали за безцінь не одну тисячу квадратних метрів у центрі Києва", - зазначив Москаль.

Він навів приклад, що у 2008-2009 роках приміщення у самісінькому центрі міста – на вулиці Хрещатик, 44 А, 44 Б, 46 А – були продані за символічною ціною – 7 – 8 тис. грн за 1 кв. м, тоді як ринкова вартість комерційної нерухомості у центральній частині міста не опускалась нижче 10 тис. доларів за 1 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Москаль розповів, скільки насправді мала б коштувати нерухомість у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути