четвер, 31 березня 2011 17:46

Люди не можуть поселитися у квартири в новобудові

"Три роки мучимося у новій квартирі. Забудовник досі не завершив робіт. Коли поселялися, на стінах не було навіть штукатурки. Ліфт не працює. Нема газу, взимку у трубах замерзала вода. Грілися електроприладами, але постійно вибивало світло. Коли у помешканні міняли двері, одна із внутрішніх стін рухнула. Довелося заново ставити. Все робимо своїми коштами та зусиллями. Побілили під'їзд, помалювали поручні. Поміняли вхідні двері за 6,5 тисячі гривень. 2005 року за квартиру на 58 "квадратів" заплатила 30 тисяч доларів. Мені обіцяли, що матиму елітне житло", — говорить 59-річна Анна Котовенко, жителька новозбудованої 9-поверхівки на вул. Скоропадського,7 у Трускавці. Минулої п'ятниці дім почав облуплюватися, вітром здуло дашки та частину штукатурки.

У вівторок зранку із 20 пайовиками трускавецьких квартир Анна Дмитрівна прийшла під стіни Львівської облради. Просять депутатів притягти до відповідальності місцеву компанію "ТКС". Кажуть, у її холдинг входить фірма "Делакс житлобуд", яка зводить у Трускавці новобудови.

У 2004–2006 роках люди уклали договори про пайову участь у будівництві її багатоповерхівок на вул. Скоропадського, 3, 7, 9. 2008-го їх незавершеними здали в експлуатацію. Зі 199 квартир заїхали поки що лише у 12.

— Заселилися ті сім'ї, яким нікуди іти, — каже Анна Дмитрівна. — Територія вздовж новобудов не освітлюється. Ввечері страшно ходити. Квартири постійно обкрадають. Минулого року поцупили вісім котлів.

"ТКС" відкидає звинувачення.

— Ми не маємо жодних правовідносин з мешканцями цих будинків. Забудовником була "Делакс житлобуд", дочірня компанія "Делакс Україна". Жителі укладали договори із нею. Забудовник продавав будинки через рієлторську агенцію, яка входить до нашої компанії. Люди помилково вважають нас винними. Раджу їм висловлювати претензії забудовнику. І звертатися до суду, а не шкодити нашій репутації, — говорить Орест Сарахман, комерційний директор "ТКС".

— "ТКС" постворювала багато структурних одиниць. Мабуть, для більшої плутанини, щоб нормально відмивати гроші. "Делакс" — це їхнє підприємство, — стверджує Ігор Дзядик, 48 років. До 2007-го він працював директором "Делакс житлобуд". У 3-му будинку на Скоропадського купив квартиру для своєї доньки. Через нежитлові умови там ще ніхто не поселився.

Зараз ви читаєте новину «Люди не можуть поселитися у квартири в новобудові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути