вівторок, 04 жовтня 2011 09:43

Курс євро ледь росте, але інвестори не вірять у перспективи єдиної валюти

Курс євро ледь росте, але інвестори не вірять у перспективи єдиної валюти

Курс євро слабо росте під час торгів у вівторок, проте єдина валюта залишається біля мінімальних позначок відносно долара та ієни на побоюваннях, що уповільнення економічного зростання в єврозоні поглиблюється, а збитки в результаті боргової кризи можуть виявитися більші за очікування.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Інвестори визнали падіння курсу євро за останні дні надмірним, що до певної міри підтримує попит на нього.

Курс євро становив на 8:15 у вівторок $ 1,3196 порівняно з $ 1,3176 на закритті попередньої сесії в Нью-Йорку. Раніше під час торгів єдина валюта знижувалася до мінімальних з 13 січня $ 1,3166.

У парі з японською нацвалютою євро піднявся до 101,13 ієни з 100,97 ієни напередодні, протягом сесії 4 жовтня його курс опускався до 100,76 ієни - рекордного мінімуму з червня 2011 року. Долар зміцнився з 76,64 до 76,68 ієни.

"Прогрес у подоланні боргових проблем не занадто гарний, і Європа, ймовірно, скотиться в рецесію, що негативно позначається на євро", - вважає керуючий валютного підрозділу Mizuho Securities Co. Канг Судзукі.

Міністри фінансів єврозони єдині у своєму бажанні запобігти дефолту Греції та її вихід з єврозони, однак будуть домагатися виконання Афінами всіх умов фінансової допомоги. У зв'язку з цим питання про виділення шостого траншу допомоги Греції обсягом в 8 млрд євро, швидше за все, не буде вирішено до 13 жовтня, тобто до дня можливого майбутнього засідання Єврогрупи.

До цього часу глави економічних і фінансових відомств 17 країн розраховують отримати гарантії виконання Грецією своїх зобов'язань перед ЄС та міжнародними фінансовими інститутами, підтверджені доповіддю "трійки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка сповільниться у всіх розвинених країнах - рейтингове агентство

Goldman Sachs погіршив прогноз зростання світового ВВП на 2012 рік з 4,3% до 3,5%, оголосивши при цьому, що Німеччину і Францію чекає помірна рецесія, а на європейській периферії спад буде більш значним протягом декількох наступних кварталів. Банк також погіршив тримісячний прогноз для євро до $ 1,38 з раніше очікуваних $ 1,40 і з 108 ієн до 106 ієн.

Припускають, що роздрібні продажі в єврозоні впали на 0,3% в серпні після підвищення на 0,2% в липні. Дані будуть оприлюднені о 12:00 у середу.

У вівторок буде опубліковано підсумкове значення німецького індексу менеджерів закупівель (PMI) у сфері послуг за вересень. Попередні дані показали зниження індикатора до мінімальних з липня 2009 року 50,3 пункту.

Австралійський долар опустився відносно долара США до мінімальних більш ніж за рік 94,73 цента після того, як Резервний банк Австралії (ЦБ країни) залишив базову процентну ставку без зміни на рівні 4,75%.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро ледь росте, але інвестори не вірять у перспективи єдиної валюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути