понеділок, 03 жовтня 2011 14:12

Економіка сповільниться у всіх розвинених країнах - рейтингове агентство

Економіка сповільниться у всіх розвинених країнах - рейтингове агентство

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило прогнози зростання світового ВВП на 2011-2013 роки.

Про це повідомлено в прес-релізі агентства.

За оцінками Fitch, темпи підйому глобальної економіки цього року становитимуть 2,6%, в 2012 році - 2,7%, в 2013 році - 3,1%.

Раніше ці показники прогнозували на рівні 3,1%, 3,4% і 3,4%.

Агентство погіршило прогнози зростання ВВП всіх розвинених країн, оскільки показники другого кварталу були гіршими за очікування Fitch.

За оцінками експертів агентства, темпи економічного підйому в emerging markets залишаться сильними, але будуть більш стриманими.

Незважаючи на те, що тимчасові чинники продовжують грати роль у придушенні економічної активності, недавнє збільшення ринкової волатильності і фінансової невизначеності негативно позначилося на довірі до економіки. Це, в свою чергу, послаблює темпи зростання споживчих витрат і бізнес-інвестицій, відзначають в Fitch.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС хочуть поговорити з Януковичем і Азаровим про кризу

"Fitch не прогнозує повторної рецесії. Однак її ймовірність збільшилася, оскільки зростання волатильності на фінансових ринках може прискорити відхід інвесторів від ризиків і посилити умови на кредитних ринках", - зазначила директор аналітичної групи Fitch по суверенних рейтингах Марія Малас-Мруе.

"Прогнози для єврозони містять у собі нульове зростання ВВП до першого кварталу 2012 року, що частково відображає триває боргова криза в єврозоні на тлі погіршення настрою інвесторів і істотного збільшення невизначеності в порівнянні з червнем", - додала Малас-Мруе.

Зараз ви читаєте новину «Економіка сповільниться у всіх розвинених країнах - рейтингове агентство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути