Ексклюзиви
понеділок, 03 жовтня 2011 10:11

Криза в Європі загрожує економіці всього світу - британський прем'єр

Криза в Європі загрожує економіці всього світу - британський прем'єр

Єврозона становить загрозу не тільки для Великої Британії, що зберігає власну валюту, але й для всієї світової економіки.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон телерадіомовній корпорації BBC в неділю, у день відкриття щорічної конференції правлячої Консервативної партії в Манчестері.

За його словами, європейські політики мають вжити термінові заходи для стабілізації ситуації в європейських банках і "вибудувати необхідний захист, щоб єврозона могла впоратися зі своїми борговими проблемами".

Прем'єр-міністр також заявив, що не збирається скасовувати плани скорочення дефіциту у Великій Британії, незважаючи на уповільнення темпів розвитку економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорос: Світ входить у нову Велику депресію

Тим часом Кабінет міністрів Греції на екстреному засіданні в неділю ухвалив проект бюджету на 2012 рік, що передбачає дефіцит на рівні 6,8% ВВП, що нижче за раніше обіцяні кредиторам 6,5%, повідомляє агентство Bloomberg.

Бюджет на поточний рік, як очікують, буде зведений з дефіцитом в 8,5% ВВП замість запланованих 7,6%, тобто дефіцит виявиться вище майже на 2 млрд євро.

Уряд схвалив в неділю також нові заходи зі зниження дефіциту бюджету, що повинні забезпечити позитивне рішення ЄС і МВФ щодо нового траншу фінансової допомоги Афінам. Зокрема, мова йде про скорочення зарплат і звільнення в бюджетному секторі, що має заощадити 300 млн євро.

Місія ЄС, МВФ і Європейського ЦБ погодилася з розробленим урядом бюджетом на майбутній рік.

Парламент країни, як очікується, може проголосувати за новий пакет бюджетних пропозицій уряду вже в понеділок.

Зараз ви читаєте новину «Криза в Європі загрожує економіці всього світу - британський прем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути