Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2011 16:07

Сорос: Світ входить у нову Велику депресію

Сорос: Світ входить у нову Велику депресію

Ситуація на фінансових ринках свідчить про те, світ входить у нову Велику депресію. Влада, особливо в Європі, втратила контроль над ситуацією. Його потрібно повернути, і вони маютьі зробити це зараз.

Про це написав мільярдер Джордж Сорос в статті, опублікованій у Financial Times.

"Потрібно зробити три сміливих кроки. По-перше, уряди країн єврозони мають підписати договір про створення спільного Міністерства фінансів. По-друге, великі банки повинні бути передані під управління Європейського центрального банку в обмін на тимчасові та постійні гарантії їх рекапіталізації. ЄЦБ відкриє банкам допоміжні кредитні лінії для непогашених раніше взятих кредитів і уважно стежитиме за ризиками у здійснюваних ними операціях. По-третє, ЄЦБ повинен дозволити таким країнам, як Італія та Іспанія здійснити рефінансування за дуже низькими ставками", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорос: У США криза вже настала

На його думку, ці кроки заспокоять ринки і дадуть Європі час розробити стратегію підтримки економічного зростання, без якого боргова проблема в єврозоні не може бути вирішена.

"Підписання договору про створення єдиного європейського Міністерства фінансів займе багато часу. Тому держави-члени Євросоюзу повинні звернутися до ЄЦБ для рекапіталізації. Європейський стабілізаційний фонд все ще перебуває на стадії формування, але в його нинішньому вигляді нове спільне Міністерство фінансів може виконувати тільки функцію джерела фінансування. Отже, щоб проконтролювати те, як кошти будуть використані країнами-членами, буде потрібно створення нової міжурядової організації, що буде своєрідним посередником між Стабілізаційним фондом і Центральним банком Європи", - вважає Сорос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польщі загрожує боргова криза, злотий обвалився відносно долара та євро

Мільярдер також підкреслив, що найближчим завданням для європейської влади є запобігання поширенню кризи від Греції до інших держав Євросоюзу.

"Є дві уразливі групи: банки та облігації таких країн, як Італія та Іспанія. Вони повинні бути захищені ", - написав Сорос.

Зараз ви читаєте новину «Сорос: Світ входить у нову Велику депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути