понеділок, 03 жовтня 2011 09:28

Курс євро падає: Європейська криза розтягнеться на багато місяців

Курс євро падає: Європейська криза розтягнеться на багато місяців

Курс євро до долара США впав у понеділок до мінімального рівня за вісім місяців в очікуванні чергової зустрічі міністрів фінансів країн ЄС.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

У понеділок міністри знову спробують оцінити загрозу дефолту Греції та обговорять можливість збільшення фонду фінансової стабільності, а також способи захисту банків від боргового кризи в регіоні.

"Європейська криза, ймовірно, розтягнеться ще на багато-багато місяців, - відзначив аналітик Westpac Banking Corp. Імре Спіцера. - Затягування кризи означає, що євро продовжить дешевшати".

Курс євро до долара США знизився до 8:00 до $ 1,3328 порівняно з $ 1,3387 на закриття ринку в п'ятницю. Під час торгів вартість європейської валюти опускалася до $ 1,3322 - мінімального рівня з 18 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорос: Світ входить у нову Велику депресію

Курс долара США до ієни піднявся до максимального за два тижні значення після публікації даних про те, що індекс Танкан, що відображає рівень оптимізму великих японських виробників, в третьому кварталі залишився набагато нижчим за показники, що фіксували до березневого землетрусу.

Значення індексу за підсумками минулого кварталу збільшилася до плюс 2 пунктів з мінус 9 пунктів три місяці тому. За різними прогнозами, економісти прогнозували індекс на рівні плюс 2 - плюс 3 пункти. У березні, до руйнівних землетрусів, індекс досягав рівня плюс 6. Позитивне значення індикатора означає, що число оптимістів перевищує кількість песимістів.

Вартість долара США до ієни піднялася слідом за виходом даних до 77,27 ієни - максимуму з 15 вересня, проте до 8:00 пара долар / ієна торгувалася вже на рівні 77,03 ієни в порівнянні з 77,06 на закриття ринку 30 вересня .

Курс євро до ієни опустився в понеділок до 102,64 ієни з 103,12 ієни в п'ятницю.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро падає: Європейська криза розтягнеться на багато місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути