Ексклюзиви
середа, 19 червня 2013 16:47

Консьєрж у 4-зірковому готелі заробляє $1 тисячу на місяць

Консьєрж у 4-зірковому готелі заробляє $1 тисячу на місяць
Часто виконують різні забаганки туристів. Фото: turburo.com.ua

Киянка Оксана Ковердюк проводить на зміні 12 годин. Вона працює консьєржем в одному з київських готелів.

"Рекорд побила у березні, коли моя колега захворіла. Я на роботі провела 48 годин. Не спала, жила на одній каві, обходилася тільки обідами, бо на сніданки і вечері не вистачило часу. Чоловік часто ревнує мене до роботи, бо в готелі я буваю частіше, ніж вдома", - розказує Оксана.

Консьєржем працює уже третій рік.

"Я працюю у готелі, який має чотири зірки. Щомісяця отримую 6 тисяч гривень зарплати. 2-3 тисячі гривень набігає додатково з чайових, - розказує Ковердюк. - У 5-зіркових готелях консьєржі заробляють від 2 тисяч доларів".

В обов'язки консьєржа входить чергування на ресепшині або на одному з поверхів готелю, де знаходяться номери класу "люкс".

"На прохання туристів я замовляю квитки в оперу і театри, бронюю столики у ресторанах, займаюся переоформленням документів у посольстві. У лютому в нас номер на дві ночі забронювало подружжя з Москви. У Києві якраз виступав "95 квартал". Квитки розкупили за два тижні до концерту, але виконувати побажання усіх наших клієнтів ми зобов'язані. Діставати квитки часто доводиться через івент-агентства і концертні фірми", - розповіла Оксана.

За побажанням жителів готелю розкладає і складає валізи

"Торік під час футбольного чемпіонату Євро-2012 у нас зупинялися британці, німці, іспанці і шведи, - згадує Оксана. - Мені доводилось розпаковувати не одну валізу. Іспанці приїжджають майже завжди порожні. У рюкзаку кілька скручених валиком футболок і одні шорти на зміну. Якщо взуті у сандалі, в рюкзак можуть вкинути кросівки. Британці возять багато непотребу. Можуть приволокти з собою велику подушку і принципово спати тільки на своїй. Німці як завжди педантичні. Якщо їдуть на тиждень, то беруть з собою комплекти одягу на всі сім днів".

Консьєрж часто виконує такі забаганки туристів, як бронювання місць на літак чи потяг, виклик у номер лікаря, юриста чи нотаріуса, надає послуги кур'єра.

"Часто доводиться виконувати забаганки відпочиваючих. Консьєрж - це фактично помічник туриста на час його проживання у готелі. Мені часто гості дають особисті доручень - відправляють за покупками, просять оплатити рахунки, посидіти з дитиною замість няні чи вигуляти собаку. Звісно, за це віддячують щедрими чайовими", - розповіла Оксана.

Володіє англійською і німецькою. Її колега по зміні знає італійську і французьку.

"Знання мов - це запорука успіху у консьєржа, - говорить Оксана, - Наш обов'язок - легко вступати у контакт з клієнтом, мати напрацьовану базу зв'язків з театральними і авіакасами, сервісними службами, виявляти дипломатичність і терплячість за будь-яких обставин".

Зараз ви читаєте новину «Консьєрж у 4-зірковому готелі заробляє $1 тисячу на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути