понеділок, 20 жовтня 2014 16:30

Інвестори ЮКОСа вимагають відшкодування за рахунок майна Росії в ЄС і США

Інвестори ЮКОСа вимагають відшкодування за рахунок майна Росії в ЄС і США
Фото: 112.ua

Інвестори ЮКОСа через суд домагатимуться арешту майна Російської Федерації в країнах Євросоюзу та Сполучених штатах Америки. Таким чином вони збираються отримати 50 мільярдів доларів компенсації, яку їм в липні 2014 року присудив Міжнародний третейський суд в Гаазі за націоналізацію компанії .

Про це повідомив німецькому журналу Der Spiegel адвокат інвесторів Тім Осборн, передає "Економічна правда".

Він повідомив, що документи його клієнти подадуть найближчим часом до судів Німеччини, далі - Великобританії, Нідерландів, Франції та США.

Щоб інвестори ЮКОСа отримали бажане, один із вищих земельних судів Німеччини повинен постановити, що рішення Гаазького суду має силу на території цієї країни.

Німеччина ще 1961 року зобов'язалася визнавати і виконувати такі рішення. У випадку позитивного рішення вищого земельного суду екс-акціонери ЮКОСа повинні будуть знайти майно Російської Федерації на території Німеччини та подати позови про його конфіскацію у відповідні земельні суди.

Позовні вимоги можуть торкнутися, наприклад, замовлених у Німеччини літаків для "Аерофлоту", виплат Німеччини "Газпрому" за газ, тощо.

Зараз ви читаєте новину «Інвестори ЮКОСа вимагають відшкодування за рахунок майна Росії в ЄС і США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути