понеділок, 21 березня 2011 13:14

Фірташ відсудив у Emfesz $ 500 мільйонів

Фірташ відсудив у Emfesz $ 500 мільйонів

Арбітражний суд Торгової палати в Стокгольмі 17 березня 2011 року ухвалив заключне рішення в суперечці про взаєморозрахунки між RosUkrEnergo (RUE) і Emfesz.

У результаті - задовольнив всі вимоги RUE та вимагає від Emfesz виплатити 421 млн дол. і відповідні відсотки за газ, поставлений у 2008-2009 роках, комерційний кредит у сумі 106 млн дол., а також відшкодувати судові витрати RUE в сумі 3,4 млн фунтів, повідомляє прес-служба Group DF.

Як наголошено, всі зустрічні позови Emfesz були судом відхилені.

Коментуючи заключне рішення та зауваження арбітрів, керуючий директор групи компаній Group DF Роберт Шетлер-Джонс сказав: "Судовий розгляд і рішення шановних членів Міжнародного арбітражного суду є рішучим засудженням обставин шахрайської продажу "Емфеса" фірмі "Росгаз" і ролі Гоци (Іштван Гоци, генеральний директор Emfesz. - ред.) в цьому злочині. Суд просто відмовився вірити Гоци, безпосередньо спростував його свідчення і відхилив запропоновану ним версію подій. Я сподіваюся, що угорська влада врахує думку Міжнародного арбітражного суду і нарешті негайно і належним чином вирішить це питання, яке підриває довіру до Угорщини, як у плані енергетичної безпеки, так і безпеки іноземних інвестицій в цю країну".

Відзначимо, компанія Centragas Holding AG, що входить до складу Group DF, володіє 50% RUE, в якій її партнером є "Газпром".

100%-а дочірня компанія Group DF кіпрська "Мабофі" вже тривалий час заперечує здійснений Гоци шахрайський продаж її власності в Emfesz фірмі "Росгаз" за 1 долар.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ відсудив у Emfesz $ 500 мільйонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути