неділя, 13 березня 2011 11:25

Хорошим реформам Ющенка перешкодила Тимошенко - Фірташ

Хорошим реформам Ющенка перешкодила Тимошенко - Фірташ

Співвласник компанії "Росукренерго", бізнесмен Дмитро Фірташ вважає, що здійсненню реформ третього президента України Віктора Ющенка заважала екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Таку думку він висловив в інтерв'ю виданню "Politique Internationale".

"Я добре знаю Віктора Ющенка. Я познайомився з ним ще в Нацбанку. Я скажу вам так: Ющенко щиро вірив у демократію, у нього не було якихось поганих намірів для країни і він не обманщик. Я анітрохи не сумніваюся в тому, що в душі він саме українець. Я думаю, що Ющенко, в принципі, задумав чудові реформи. Чому в нього не вийшло? Я скажу прямо: перша причина - це Юлія Тимошенко. Після перемоги помаранчевої революції вона стала прем'єр-міністром. І відразу почала займатися своєю передвиборчою кампанією. З першого дня почала себе готувати в президенти. У Ющенка були інші пріоритети: консолідація держави, захист національних інтересів", - сказав бізнесмен.

"Друга помилка Ющенка - його оточення: крім Тимошенко, яка була його політичним союзником, він привів до влади людей, які просто не здатні були займати такі посади", - продовжив Фірташ.

"Третя його помилка - ключова - це те, що з моменту його приходу до влади його посварили з бізнесом. Він потім почав виправляти ситуацію, але було пізно. Особи, які прийшли слідом за ним, мали єдину мету - збагачення. І коли вони зайшли до Адміністрації президента, Кабінету Міністрів, одразу почали писати списки, які підприємства у кого будуть відбирати", - зауважив бізнесмен.

"Я сказав Віктору Ющенку: "Так не можна. Що значить список з 100 підприємств, які повинні бути націоналізовані? Чому не 200 підприємств, не 500 підприємств? За яким принципом вони були відібрані? Покличте весь бізнес. Не важливо, хто в якій партії. Якщо ви хочете будувати країну, на жаль, без цих людей ви її не збудуєте. Тому що вони вкладають гроші. Ваша політика змусить їх розбігтися! Якщо держава продає підприємство, вона не повинна переглядати своє рішення. Неможливо при кожній зміні влади міняти правила. Ви країну відкинете назад!" Він мене вислухав. Але він дуже впертий. Це треба дуже постаратися, щоб він побачив, що його обдурили", - підсумував Фірташ.

Зараз ви читаєте новину «Хорошим реформам Ющенка перешкодила Тимошенко - Фірташ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути