пʼятниця, 12 жовтня 2012 02:55

Facebook звинуватили у махінації з податками

Facebook звинуватили у махінації з податками
ain.ua

Соціальну мережу Facebook у Великобританії звинуватили в ухилянні від сплати податків, повідомляє телеканал "24". Так, обсяг сплаченого корпоративного податку склав 380 тис. дол, зазначає видання Independent. При цьому реальна виручка Facebook за операціями у Великобританії складає 280 млн дол

Варто відзначити, що в травні в ході IPO Facebook розмістила на біржі NASDAQ 421,2 млн акцій (180 млн запропонувала сама компанія і 241 млн 233 тис. 615 паперів - її акціонери). Ціна розміщення Facebook склала 38 дол./акція, і на дебютних торгах компанії на біржі NASDAQ 18 травня котирування Facebook підвищилися в порівнянні з ціною IPO лише на 23 центи (до 38,23 дол).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Варшаві відкрився офіс Facebook, який працюватиме з Україною

В ході IPO Facebook вдалося залучити більше 16 млрд дол. Вся соціальна мережа при первинному розміщенні акцій оцінювалася в 104 млрд дол.

Однак вже на другий день торгів акції Facebook впали нижче ціни розміщення. На закритті торгів 4 вересня вартість акцій соцмережі становила 17,55 дол, що є мінімальним значенням за весь час торгів цінними паперами Facebook Inc.

 

Зараз ви читаєте новину «Facebook звинуватили у махінації з податками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути