вівторок, 19 липня 2011 12:18

Євровалюті напророкували "клінічну смерть" найближчими днями

Євровалюті напророкували "клінічну смерть" найближчими днями

Європейська боргова криза може поглибитися найближчими днями або тижнями через невпинне зростання прибутковості держоблігацій Іспанії та Італії й перерости в подію, "що має величезну системну значимість". Це вкрай негативно позначиться на євро.

Таку думку висловили аналітики Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS).

"Регулятори зовсім не встигають за перебігом подій і навряд чи зроблять що-небудь істотне для підтримки Іспанії або Італії. Зараз склалися умови, які можуть призвести до клінічної смерті євро, що має підштовхнути владу до більш рішучих дій", - цитує доповідь старшого аналітика ринку облігацій в RBS Харвіндера Шана агентство Bloomberg.

На думку Шана, інвесторам найближчим часом слід уникати інвестицій в облігації так званих периферійних країн єврозони. А в ідеалі - всіх держав цієї групи, крім Німеччини.

Прибутковості іспанських і грецьких держпаперів у понеділок підскочили до максимуму за весь час існування євро. Прибутковість 10-річних держоблігацій Іспанії збільшилася на 25 базисних пунктів, до 6,32% річних, дворічних бондів Греції - на 291 базисний пункт, до 36%.

Під час торгів у вівторок прибутковість 10-річних паперів Греції коливається у 18,3%, Ірландії - 14,1%, Португалії - 12,7%, Італії - 5,97%, Іспанії - 6,3%.

Євро на 11:16 зміцнився до $ 1,4155 з $ 1,4113 за підсумками торгів у Нью-Йорку 18 липня.

Зараз ви читаєте новину «Євровалюті напророкували "клінічну смерть" найближчими днями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути