четвер, 22 вересня 2016 12:59

Експерт спрогнозував, як подорожчає газ для авто

Експерт спрогнозував, як подорожчає газ для авто

Ціна зрідженого газу на заправках, яка цього тижня перетнула позначку 13 грн/л, найближчими тижнями підросте до 13,20-13,30 грн і стабілізується. Про це а коментарі Gazeta.ua розповів заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

"Через зменшення постачання з Білорусі та Росії зберігається нестача зрідженого газу. В Україну почали завозити паливо з Литви та Єгипту. У серпні його дефіцит становив близько чверті місячного споживання - 30 тисяч тонн. У вересні нестача зменшилася до 1/6 споживання. Споживання пропан-бутану восени також поступово скорочується, бо люди менше їздять, ніж улітку", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизпальне може подорожчати - експерт

За даними Геннадія Рябцева, співвідношення між цінами скрапленого газу та бензину А-95 становить близько 60%. Це робить переобладнання авто на газ малопривабливим. Але експлуатація вже переобладнаних авто коштує власникам дешевше.

Нагадаємо, нестача зрідженого газу утворилася через те, що Росія зменшує постачання газу в Україну. А також створює перешкоди Білорусі, яка виробляє й експортує газ в Україну, - притримує відвантаження нафти. В Україні впав видобуток нафти і газового конденсату - сировини для зрідженого газу. Нафтопереробні заводи користуються цим і підвищують вартість.

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував, як подорожчає газ для авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути