четвер, 02 серпня 2018 13:06

Експерт попередив, що ціни знову рвануть угору

Експерт попередив, що ціни знову рвануть угору
Поступове підвищення курсу є кращим для виробників та постачальників, оскільки дає можливість спрогнозувати курс наперед. Фото: Еспресо.TV

Якщо до кінця року курс долара складе 30,5 грн, як закладено у держбюджеті, то інфляція зросте до понад 10%. Станом на зараз, за офіційною статистикою, ціни з початку року зросли на 4,4%.

"Долар повзе вверх, штовхаючи ціни. Ціни не впираються, але їхнє зростання відстає від валютного курсу. Рано чи пізно валютна стабільність, яка встановилась із січня, повинна була порушитись. Низький долар – втрати державного бюджету. Тому за умови зниження сплати податків одним із небагатьох джерел наповнення бюджету є девальвація гривні", - написав у Facebook директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому гривня знецінюється

У липні та серпні можна очікувати дефляцію за рахунок здешевлення овочів та фруктів навіть порівняно з минулим роком.

"Падіння гривні, зрозуміло, потягне за собою підвищення цін на продукти та товари. Поступове підвищення курсу є кращим для виробників і постачальників, оскільки дає можливість спрогнозувати курс наперед. Тоді вони у паніці не будуть закладати курс 30 гривень за долар на вересень, що розкрутити черговий виток інфляції", - наголосив Дорошенко.

За перший квартал 2018 року українці витратили на 3,3% більше, ніж заробили. За рік доходи населення збільшилися на третину. Становили понад 157 млрд грн. Найбільше зросли доходи пенсіонерів - до 5 тис. грн на людину. Щоправда, до них врахували субсидії на оплату комуналки. В опалювальний сезон вони доходили до 1500 грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Експерт попередив, що ціни знову рвануть угору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути