Ексклюзиви
пʼятниця, 14 лютого 2020 10:55

Експерт пояснив, за рахунок чого зміцнюється гривня

Експерт пояснив, за рахунок чого зміцнюється гривня
Експерт пояснив в які галузі інвестори вкладають грошіpixabay.com

Зміцнення гривні пов'язано з тим, що інвестори почали їй довіряти. Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив заступник міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук.

"Інвестори почали довіряти гривні, це стало причиною, що торік відбулося досить істотне зміцнення національної валюти", - зазначив Ніколайчук.

Економіст Олександр Охріменко пояснює, що насправді в країні близько 2 млрд інвестицій. Це мало для нас. До того ж мова про інвестиції, які фінансують попередньо укладені проекти.

"Для нашої країни потрібно хоча б 20 мільярдів інвестицій, щоб це вплинуло на курс гривні та показало відчутний ріст економіки. Досі інвестиції вливались у галузь сільського господарства та в розвиток ІТ технологій. Нових проєктів, які б цікавили інвесторів, нема ні в галузі тої ж енергетики, інфраструктури чи сільського господарства. Інвестиції не дають просто так. Інвестори інвестують під щось. А сьогодні в державі немає нових цікавих проектів", - каже Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед вихідними Нацбанк зміцнив курс гривні

Інвестувати в Україну можуть, але перш ніж інвестори підуть у країну, потрібно запустити "Угоду про асоціацію".

"У Туреччині велика кількість кооперативів, в які цікаво інвестувати іноземцям. Це невеликі підприємства, які виготовляють якісь конкретні продукти", - додав економіст.

Укріплення валюти відбувається за рахунок грошей заробітчан, які торік надіслали близько 12 млрд валюти, але цю суму інвестиціями вважати не можна.

Торік ВВП України показав зростання на рівні 3,3%. За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, на економічну активність торік впливала стабільно висока інвестиційна активність. Також рекордний врожай зернових, послаблення глобального попиту на тлі посилення торговельних війн. Купівельна спроможность населення зросла, а обмінний курс гривні зміцнів

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, за рахунок чого зміцнюється гривня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути