середа, 27 березня 2019 12:05

Експерт назвав переваги безконтактних банківських карток

Експерт назвав переваги безконтактних банківських карток
Магнітні картки повільніше зчитуються і їх досить легко підробити і зняти готівку Фото:sorokainfo.com

З квітня українські банки почнуть випускати чіповані картки "Visa", які дають можливість безконтактної оплати. Про це повідомила старший віце-президент, директор регіонального підрозділу Visa по країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова. В 2019 році Visa перегляне розмір комісій interchange і знизить комісії для операцій по картах лише з магнітною смугою, що буде стимулювати банки просувати безконтактні платіжні засоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монетизацію можуть скасувати для боржників: мережа гуде обуренням

"В Китаї понад 80 відсотків людей розраховуються безконтактними картками. В нас лише 11 відсотків карток мають чіп. Більшість користуються магнітними, бо такі банкам було дешевше виготовляти. Створення чіпованих карток невеличкий крок у майбутнє. Магнітні картки повільніше зчитуються і їх досить легко підробити і зняти готівку. В світі усі картки прив'язують до мобільних телефонів, на які ставлять спеціалізований захист. Якщо загубили телефон, система не дасть скористатися карткою", - говорить економіст Олександр Охріменко.

За даними НБУ, станом на 1 січня 2019 року лише 10,7% платіжних карт в Україні були безконтактними (3,95 млн карток з 36,95 млн). Хоча кількість безконтактних платіжних карт за 2018 рік зросла на 44%. При цьому 80% всіх платіжних терміналів в Україні вже приймають безконтактні платежі (221,5 тис. терміналів з 278,99 тис.).

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав переваги безконтактних банківських карток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути