вівторок, 13 грудня 2011 15:40

Друга можна купити за 120 грн на годину

 

Шестеро киян - двоє чоловіків і четверо жінок - пропонують стати другом за гроші. Зареєструвалися на сайті Rent a friend.com - "Винайми друга"

32-річний Віктор написав у анкеті, що може разом малювати, політати на повітряній кулі, послухати музику, заспівати в караоке, повчитися гарним манерам, ліпленню, готувати їжу. Згоден разом фотографуватися, подорожувати, дегустувати вина, займатися різними видами спорту, йогою, бойовими мистецтвами, танцями, дивитися фільми, вечеряти, плавати.. Сходить за компанію у кав'ярню, до знайомих, в книжкові магазини, на боулінг, риболовлю та гольф, у зоопарк, музеї, парки розваг, церкви, в ліс, на пікніки, за покупками, на пляж. Покатається на велосипеді, вигуляє домашню тварину, пограє в комп'ютерні ігри. Складе компанію на бізнес-заході, вечірці, в казино, клубі та барі. Погоджується вислухати, може бути другом по телефону, листуванню в інтернеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянка знайшла чоловіка через радіо

Кореспондент журналу "Країна" замовила компанію до Києво-Печерської лаври.

- Щойно зрозумів, як ви мене знайшли, - каже Віктор. - Рік тому зареєструвався на тому сайті, ви - перша, хто зателефонував. Скільки хочу за це? Коли реєструвався, напевно мав поняття. Зараз подумаю.

Через 15 хв. передзвонює, називає ціну - 120 грн.

Наступного дня Віктор приходить рівно о 12.00, як домовлялися. У капелюсі, білій сорочці, чорному плащі. Попереджає: гулятимемо 2 години, бо потім має справи. До Лаври йдемо пішки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компаньйонів для оренди квартири підшуковують через інтернет

Біля центральних воріт Лаври Віктор каже, що знає, як зайти безкоштовно.

- Я ваш фотоапарат заховав у кишеню при вході, щоб ми не були схожі на туристів, - пояснює. - Треба казати, що в художню академію йдеш, тоді без грошей пропустять.

Зізнається, що після мого дзвінка готувався - читав у інтернеті історію Лаври.

- Спочатку страшенно перелякався. Думав, якась тітка, раптом не виправдаю довіри. Потім спало на думку, що віруюча і просто не знає, де Лавра. Згодом поставив себе на ваше місце й вирішив, що компанію складу, я балакучий.

Ігор КОРНІЄНКО, 50 років, голова Асоціації практикуючих психологів Львівщини, розповідає, чому поменшало друзів у сучасних українців: "Сьогодні на дружбу людина виділяє 33 відсотки свого часу, за результатами досліджень. Раніше було 45-47. Якщо до друга треба добиратися понад годину, тоді ми з ним бачимось не частіше, ніж раз на місяць. Тобто, на дружбу не вистачає часу.

Бо люди багато працюють, емоційно виснажуються. А дружба теж потребує емоцій. Якщо в мене й свого негативу багато, то навіщо мені ще й твої погані почуття? З'являється самотність. Людина ховається у свій панцир і їй там добре. Щоб із кимось дружити, треба з тих рамок вийти. А це болісний процес. Легше завести вдома рибку чи кота".

Прочитати повний текст статті про друга напрокат можна у журналі "Країна" №95.

Зараз ви читаєте новину «Друга можна купити за 120 грн на годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути