середа, 30 листопада 2011 13:14

Психологи назвали чотири види шлюбів майбутнього

Психологи назвали чотири види шлюбів майбутнього

Дитячий психолог Вадим Колесников в інтерв'ю кореспонденту журналу "Країна" зауважує, що ранній початок статевого життя "просто так" чи "всупереч" деформує сексуальність людини.

За кілька десятків років ми ризикуємо отримати покоління сексуально спотворених людей, - каже лікар. Вони часто й легко мінятимуть партнерів. А це вплине на родину. Поширені будуть гостьовий, ситуативний, дружній, комунальний (від слова комуна) шлюби. До того ж, зіштовхнемося з величезною кількістю сексуальних неврозів і психозів. А чого очікувати, коли кохаєшся біля сміттєпроводу, прислухаючись одним вухом, чи їде ліфт?

Психічні травми під час раннього сексу можуть змінити статеву орієнтацію. Також це може спричинити швидке перенасичення. На прийомі в мене були "сексуальні старички". Їм до 20 років, а в них - повне вигорання у цій сфері. Вони отримали все в надлишку, втратили складову новизни, актуальності, індивідуальності й неповторності. Чимало з них змінюють орієнтацію лише заради яскравості відчуттів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені пообіцяли через 20 років електронний секс і нескінченний оргазм

Найкраще починати статеве життя 19-річним, каже психолог. До цього віку там нема чого робити. Дитина перестає бути такою, коли робить обґрунтований вибір, сама вирішує. Підліток, який рано почав займатися сексом, уже не повернеться до звичного попереднього життя.

Сексуальне виховання не в тому, щоб розказати про появу дітей. У нас хлопчиків чомусь виховують, як захисників і помічників. Але на цьому їхня роль не закінчується. Він має ще й радіти життю, гратися з дівчатками, чомусь навчити їх. Дівчатам вбивають у голову їхню дітородну роль. Це дуже звужує світогляд. А потім люди із вузькими ґендерними ролями намагаються, попри все, кохатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли жінки замовляють чоловіка "напрокат"

Треба, щоб діти змалку бачили ніжність батьків одне до одного, їхню турботу, жарти. Треба будувати такі стосунки, щоб вони зверталися до вас як до експертів у всьому.

Чотири види шлюбів майбутнього

Гостьовий шлюб - родина, у якій пара зареєстрована, але живуть окремо. Час від часу зустрічаються, вечеряють у кафе, проводять ніч чи відпустку. Зрідка мешкають разом, але спільне господарство не ведуть.

Дружній шлюб - пара живе під одним дахом, але вільно заводить стосунки на стороні. При цьому обговорює їх із другою половиною.

Комунальний шлюб - сім'я, в якій по кілька чоловіків і жінок. Пов'язані не тільки спільним сексом, а й господарством та приятельськими взаєминами. Якщо з'являються діти, то їх виховують усі члени "комуни".

Ситуативний шлюб - обмежений певними умовами, наприклад, часом. Укладається на певний термін. Після його закінчення подружжя ще раз зважує плюси й мінуси спільного життя і вибирає: розлучитися чи пожити ще якийсь час разом.

 

Зараз ви читаєте новину «Психологи назвали чотири види шлюбів майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути