понеділок, 14 березня 2011 09:21

Вартість бензину обмежили до 9,5 грн

Вартість бензину обмежили до 9,5 грн

Експертно-аналітична група з нафторинку при Кабміні встановила нову межу для цін на пальне: 9,50 грн/л для бензину А-95 і 9 грн/л для дизпалива.

Раніше було 9 грн і 8,5 грн відповідно. Підвищення пов'язане зі світовим зростанням цін на нафту, пише газета "Сегодня".

У підсумку на АЗС, що торгують нашим пальним, ціни за вихідні піднялися відразу на 30-50 коп. Наприклад, найбільша мережа країни, що належить групі "Приват", підняла ціни на 20-60 коп./л, дійшовши до 9,40-9,50, за нею потягнулися дрібні торговці. Деякі АЗС знизили ціни до рекомендованого рівня. У мережі WOG, яка торгує імпортом, А-95 подешевшав на 10 коп. - до 9,75 грн/л. В інших великих мережах ціни залишилися без змін.

На думку президента асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леоніда Косянчука, ціна 9,50 грн не відповідає реаліям.

"Сьогодні реальна ціна на імпортний А-95 - 10,20 грн/л. Звичайно, різкого стрибка не буде, інакше з таких АЗС піде покупець, але поступово ціни будуть підвищуватися й далі, до кінця березня може бути і 10 грн, І більше", - сказав він.

"Багато АЗС не зможуть купувати заводський продукт, тому будуть змушені торгувати бодягою. На цей момент об'єктивної ціною на А-95 є в середньому 9,75 грн. Новий імпульс паливними цінами можуть надати події в Японії, на відновлення якої знадобиться багато енергоресурсів. Завідувач відділом нафтопродуктів консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко вважає ціну 9,50 грн за літр А-95 адекватною, тому що в регіонах, де розташовані 80% заправок, практично всі вони торгують саме по 9,50 (це бензин наших НПЗ. - ред.), - зазначив директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн.

Зараз ви читаєте новину «Вартість бензину обмежили до 9,5 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути