вівторок, 20 вересня 2011 11:20

Ціни на золото знову ростуть, інвестори побоюються кризи в Європі

Ціни на золото знову ростуть, інвестори побоюються кризи в Європі

Попит на золото знову зростає у вівторок у зв'язку з побоюваннями з приводу боргової кризи в єврозоні та збільшенням інтересу до металу, чия вартість днем ??раніше опустилася на 2%, свідчать дані бірж.

Грудневий ф'ючерс на золото під час електронних торгів у Нью-Йорку на біржі Comex на 10.32 подорожчав на 0,7%, до $ 1790 за тройську унцію.

У понеділок ціни на золото знизилися майже на $ 36, досягнувши мінімальної позначки більш ніж за три тижні на тлі прагнення інвесторів залучити готівку у зв'язку з побоюваннями дефолту Греції.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's в ніч на вівторок знизило суверенний кредитний рейтинг Італії на один щабель - до "А" з "А +" на тлі проблем країни з державним боргом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, якою буде криза після дефолту Греції

"У цін на золото є маса причин для зростання. Європейські проблеми не можуть бути вирішені за одну ніч, і зниження рейтингу Італії це підтверджує", - наводить агентство Bloomberg думку аналітика Haitong Futures Co. Чжаня Цяня.

Зростання цін на золото в 2010 році на 30% стаkj рекордним, за перше півріччя 2011 року метал подорожчав на 5,3%, в серпні - на 12%. Десятирічний період зростання вартості металу став найтривалішим, принаймні, з 1920 року.

Основними факторами підтримки вартості золота, яке інвестори розглядають як більш надійну альтернативу нестабільним валютам і схильним до серйозних коливань акціям компаній, залишаються боргова криза в Європі і прискорення інфляції в різних країнах.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на золото знову ростуть, інвестори побоюються кризи в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути