середа, 07 вересня 2011 10:39

Золото подешевшало після вчорашнього цінового рекорду

Золото подешевшало після вчорашнього цінового рекорду

Ціни на золото в середу продовжують корекційне зниження, почате під кінець торгового дня вівторка, після того як вартість металу знову повернулася до рекордного зростання і перевищувала $ 1920.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Грудневий ф'ючерс на золото під час електронних торгів у Нью-Йорку на біржі Comex на 9.55 подешевшав на 2% - до $ 1840,3 за тройську унцію.

Зниженню попиту на золото сприяє повернення біржових індексів Азії до зростання, які підвищуються в середу в середньому на 1-3%.

У той же час керівник фондами Cabot Money Management Роберт Латс (Robert Lutts) вважає, що незважаючи на корекцію, у вартості золота в середу зберігається потенціал до зростання, оскільки визначеності з борговою кризою в Європі поки немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золото подорожчає до $ 2000 навіть після рекордного обвалу - експерти

Також учасники торгів можуть звернути увагу на заяви радника президента США з економіки, професора Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні (Nouriel Roubini) про те, що нинішнє уповільнення темпів зростання світової економіки наближає час початку нової фінансової кризи, яку раніше очікували не раніше 2013 року.

Зростання цін на золото в 2010 році на 30% стало рекордним, за перше півріччя 2011 року метал подорожчав на 5,3%, в серпні підвищення його вартості становило 12%. Десятирічний період зростання вартості металу став найтривалішим періодом збільшення ціни, принаймні, з 1920 року.

Основними факторами підтримки вартості золота, яке розглядають інвестори як більш надійну альтернативу нестабільним валютам і схильним до серйозних коливань акціям компаній, залишаються боргова криза в Європі та прискорення інфляції в різних країнах.

Зараз ви читаєте новину «Золото подешевшало після вчорашнього цінового рекорду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути