вівторок, 06 вересня 2011 11:05

Золото рекордно подорожчало: Інвестори тікають від європейської кризи

Золото рекордно подорожчало: Інвестори тікають від європейської кризи

Вартість золота виросла до рекордного рівня, перетнувши позначку в $ 1920 за унцію на спекуляціях, що боргова криза в Європі погіршуватиметься, загальмувавши економічне зростання і змусивши інвесторів захистити свої багатства.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Золото з негайною поставкою подорожчало на 1,1% до $ 1,921,15 за унцію, перевершивши попередній рекорд в $ 1,913,5, досягнутий 23 серпня.

Ф'ючерси із поставкою в грудні на Нью-Йоркській біржі також встановили рекорд, подорожчавши на 2,5% у порівнянні зі значеннями 2 вересня до $ 1,923,1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза у Європі не повториться, курс євро буде стійким - глава Єврокомісії

"Європейці вкладатимуть у золото ще більше, тому що швидке вирішення боргових проблем у єврозоні виглядає малоймовірним. Я не думаю, що інвестори дійсно повірили у заяви європейських урядовців, що ті мають достатню політичну волю, щоб подолати кризу", - сказав сказав Даррен Хіткот з австралійського Investec Bank.

Золото дорожчає 11-й рік поспіль - найдовший період з 1920 року, оскільки інвестори прагнуть позбутися від акцій і деяких валют. Сьогодні їх прагнення посилили дані про ослаблення євро, британського фунту і канадського долара.

Зараз ви читаєте новину «Золото рекордно подорожчало: Інвестори тікають від європейської кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути