пʼятниця, 26 серпня 2011 16:20

Золото подорожчає до $ 2000 навіть після рекордного обвалу - експерти

Золото подорожчає до $ 2000 навіть після рекордного обвалу - експерти

Після стрімкого зростання з початку серпня золото стало так само стрімко здавати свої позиції. За останні три дні дорогоцінний метал втратив більше 10% своєї вартості.

Аналітики пояснюють корекцію зниженням імовірності третього етапу кількісного пом'якшення економіки США, який збільшив би привабливість золота для інвесторів. Втім, корекція буде нетривалою, переконані вони.

"У поточних умовах, коли центробанки скуповують золото, ледве воно з'являється на ринку, корекції неглибокі", - сказав аналітик goldforecaster.com Джуліан Філліпс.

Аналітики BNP Paribas в середу підвищили прогноз вартісті золота в 2012 році з $ 1600 до $ 2080.

"Ми як і раніше вважаємо, що ціни на золото досягнуть піка, як тільки США почнуть посилювати монетарну політику", - зазначили аналітики.

Вони вважають, що це відбудеться в 2013 році, але не виключають підвищення ставок і раніше за цей термін, якщо ситуація в економіці значно покращиться. UBS прогнозує, що золото проб'є позначку в $ 2000 ще до кінця року.

Нагадаємо, з початку серпня через обвал на ринках акцій золото подорожчало на 20%, досягнувши рекордних $ 1911,46 за унцію у вівторок. Однак того ж дня ціни на метал почали знижуватися, і до закриття торгів середи він подешевшав на $ 160, продемонструвавши максимальний дводенний спад із січня 1980 року. У відсотках золото подешевшало на 8,4%, що також стало однією з десяти найбільш різких короткострокових корекцій за останні 30 років.

Золото почало дешевшати через зниження страхів інвесторів і зростання апетиту до більш ризикових активів. Причиною цього стали позитивні дані по замовленнях на товари тривалого користування і цінами на нерухомість в США, що показали, що справи в американській економіці можуть бути не такі вже й погані.

Це, в свою чергу, знижує ймовірність того, що глава ФРС Бен Бернанке, виступаючи сьогодні на конференції глав світових центробанків, оголосить про початок третього раунду кількісного пом'якшення. Воно неминуче призвело б до послаблення долара та зростання котирувань золота.

Зараз ви читаєте новину «Золото подорожчає до $ 2000 навіть після рекордного обвалу - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути