четвер, 09 квітня 2015 10:02

Ціна нафти зростає після різкого обвалу

Ціна нафти зростає після різкого обвалу
Фото: korrespondent.net

У четвер, 9 квітня, ціни на нафту ростуть після падіння напередодні, обумовленого даними про різке збільшення запасів у США, повідомляє агентство Bloomberg.

Травневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:37 за Києвом виросли в ціні на 0,48 дол. (0,88%) - до 56,04 дол. за барель.

При цьому, до закриття ринку в середу вартість ф'ючерсів впала на 3,55 дол. (6,01%) і становила 55,55 дол. за барель.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на травень на торгах Нью-йоркської товарної біржі збільшилася на 0,53 дол. (1,05%) - до 50,95 дол. за барель. Вчора нафта WTI подешевшала на 3,56 дол. (6,6%), до 50,42 дол. за барель.

Згідно з даними Міненерго США, запаси нафти в країні за минулий тиждень збільшилися на 10,95 млн барелів, що є максимальним стрибком з березня 2001 року. Обсяг запасів досяг чергового рекорду - 482,4 млн барелів. Видобуток нафти в США виріс за підсумками тижня на 18 тис. барелів на добу - до 9,4 млн барелів на добу.

"Ринок просто заповнений нафтою, - зазначає аналітик CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті. - Попередні дані про запаси вказали на те, що скорочення кількості бурових установок у США сприяє зниженню видобутку, проте це виявилося тимчасовим явищем".

Радник міністра нафти Саудівської Аравії Нассер аль-Доссари заявив у середу, що світовому нафтовому ринку буде потрібно "деякий час" для відновлення балансу. На його думку, поточний рівень цін на нафту буде сприяти збільшенню попиту на неї.

Зараз ви читаєте новину «Ціна нафти зростає після різкого обвалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути