вівторок, 26 січня 2021 16:49

Частина українських вокзалів стане приватною власністю

Частина українських вокзалів стане приватною власністю
Завдяки передачі у приватні руки вокзали будуть розвиватися і ставати торгово-розважальними зонованими комплексами. Фото: pixabay

Цьогоріч вокзали в Києві, Вінниці, Миколаєві, Дніпрі, Харкові та Чопі передадуть в концесію.

Це зроблять у форматі 1+1: тобто можна буде приватизувати 1 великий вокзал й 1 менший, розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ми прийшли до думки, що великі вокзали, які є свого роду магнітами, передаватимемо в концесію не поодинці, а таким собі набором. Тоді ми можемо знаходити стратегічного концесіонера, який зацікавлений у великому вокзалі. Маленький йому буде в донавантаження", - каже міністр.

З його слів, завдяки передачі в приватні руки вокзали розвиватимуться і ставатимуть торгово-розважальними зонованими комплексами, які забезпечуватимуться всіма сервісами та зручностями пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порт "Ольвія" передали в концесію Катару

Владислав Криклій переконаний, що від цих вокзалів будуть прозорі надходження. На його думку, об'єкти перестануть бути збитковими й зможуть генерувати доходи від концесійних платежів.

Президент України Володимир Зеленський відтермінував запуск торгової е-системи для концесії до 1 вересня 2021 року. Очікується, що до цього часу систему належно підготують до впровадження.

Зараз ви читаєте новину «Частина українських вокзалів стане приватною власністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути