понеділок, 25 лютого 2013 12:09

Автостоп і ночівля у монастирях: як зекономити під час подорожі

Автостоп і ночівля у монастирях: як зекономити під час подорожі
Фото: academic.ru

Щоб зекономити під час подорожі, краще обирати тур та переліт самостійно. Так радить киянин Віктор Золотухін. Він за чотири роки об'їздив 50 країн.

"Раніше думав, що подорожувати - це дороге задоволення. Але тепер знаю, що вартість поїздки залежить не від турфірми чи перевізника, а від самого туриста. Можна за 300 євро з'їздити тільки у Відень, а можна об'їздити пів-Європи", - переконує Золотухін.

Чоловік не користується послугами турфірм.

"Туроператори завжди продають тури дорожче, ніж вони коштують, бо їм теж треба на чомусь заробляти. Багато агентств зараз розводять туристів на гроші. Ти купуєш тур за тисячу доларів до Таїланду чи за 14 тисяч гривень на Сейшели, а за два дві до запланованого вильоту турфірма закривається. Гроші повернути неможливо, бо фірми-одноденки міняють офіси щомісяця. Зараз це один із найпоширеніших методів шахрайства", - розповів Золотухін.

За його словами, найекономніше пересуватися під час поїздки автостопом.

"Якщо є гроші на літак і час обмежений - тобто на подорож маєте лише тиждень чи два відпустки, краще шукати вільні квитки на чартерних рейсах. Раджу нестандартні схеми польоту. Цілком можливо, що прямий рейс до потрібного вам місця коштує в декілька разів дорожче, ніж рейс до міста, розташованого поряд із пунктом призначення. Наприклад, політ з Києва до Венеції краще здійснити через Тревізо. Від цього містечка до Венеції 25 кілометрів. На автобусі можна доїхати за півгодини і 5 євро. Квитки обійдуться у 500-700 гривень в один бік. Чим раніше зробите замовлення, тим дешевше заплатите за переліт", - запевнив мандрівник.

Дешевшу ночівлю радить шукати у хостелах і молодіжних готелях.

"Якщо грошей на житло нема, у подорож можна взяти намет і ставити його у будь-якому зручному для вас місці з настанням темряви. Переночувати безкоштовно можна у монастирях та у міні-готелях при церквах. Є спеціальні сайти для мандрівників по всьому світу, де можна напроситися на нічліг безкоштовно. Для цього треба зареєструватися і надавати свою квартиру туристам, які будуть проситися до вас на ніч. Навіть за таких умов у подорож раджу брати спальний мішок або каремат. Вам можуть забезпечити дах над головою, але не запропонувати ліжка з чистою постіллю. Тоді доведеться лягти на підлозі", - пояснив Золотухін.

Щоб зекономити на візі, радить оформляти документи самостійно, а не через турфірму.

"Візи до країн Шенгенської зони коштують від 35 до 70 євро. Найдешевше відкрити польську візу, а вже з неї мандрувати по Європі. Головне перетнути для початку кордон України і Польщі", - наголосив чоловік.

Під час тривалої подорожі по одній країні мандрівник рекомендує купити сім-карту місцевого оператора.

"Це обійдеться вам дешевше, ніж роумінг. У всіх європейських країнах є зони безкоштовного wi-fi. З собою можна брати планшет або нетбук і спілкуватися з родичами чи друзями через інтернет", - підсумував Золотухін.

Зараз ви читаєте новину «Автостоп і ночівля у монастирях: як зекономити під час подорожі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути