понеділок, 04 квітня 2011 17:50

"АрселорМіттал Кривий Ріг" хочуть реприватизувати?

"АрселорМіттал Кривий Ріг" хочуть реприватизувати?

Часті перевірки на "АрселорМіттал Кривий Ріг" (колишня "Криворіжсталь") цілком можуть означати, що підприємство хочуть реприватизувати.

Таку думку висловив голова Спеціальної парламентської комісії з питань приватизації, депутат від Комуністичної партії України Євген Мармазов.

"Ця версія цілком допустима, оскільки "Криворіжсталь" сьогодні як біла ворона серед інших. Підприємство, яке може стати прикладом для роботи інших. Я вважаю, що це найуспішніший приклад приватизації в Україні. Ми робили не одну перевірку на ньому і майже кожен раз переконувалися, що всі зобов'язання виконуються", - сказав він.

Політик у зв'язку з цим допускає, що зараз знайдеться багато охочих отримати цю вигідну справу, яка навіть після кризи "майже в повному обсязі виконує свої зобов'язання".

У той же час він зазначив, що є деякі недоробки, зокрема, у галузі екології.

"Кривий Ріг - одне з найбільш забруднених міст України, де на 10 тисяч дорослого населення, 8 тисяч хворіє різними хворобами через забруднення атмосфери. Це - недокрів'я, онко-, і т. д. Ще більше хворіє дітей. Але власники підприємства обіцяють здійснити нові інвестиції в цю сферу (в екологію. - ред.)", - сказав він.

Нагадаємо, Фонд державного майна України підтвердив виконання ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" своїх інвестиційних зобов'язань згідно з Договором купівлі-продажу підприємства в ході чергової, 21-ої за рахунком перевірки. Перевірка, яка проходила 14-17 березня 2011 р., була підсумковою за 2010 р. і підтвердила виконання підприємством своїх інвестзобов'язань у 2010 році.

Сьогодні підприємства входить до структури найбільшого в світі металургійного холдингу ArcelorMittal Лакшмі Міттала.

Зараз ви читаєте новину «"АрселорМіттал Кривий Ріг" хочуть реприватизувати?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути