Ексклюзиви
четвер, 24 березня 2011 12:06

Томенко попросив Януковича розібратись із приватизацією земель навчальних закладів

Томенко попросив Януковича розібратись із приватизацією земель навчальних закладів

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко направив лист президенту України Віктору Януковичу та генеральному прокурору Віктору Пшонці з проханням розібратися у ситуації, яка склалася з приватизацією земель і приміщень вищих навчальних закладів та професійних технічних училищ України.

Як повідомила прес-служба БЮТ, Томенко зазначив, що поки суспільство переймається дискусією про освітню реформу та захистом від деукраїнізації освітніх закладів, "повним ходом йде кампанія перерозподілу майна з майбутньою приватизацією вузівських приміщень міста Києва та обласних центрів".

Він наголосив, що, згідно отриманих ним звернень, зокрема, йдеться про приміщення Інституту інноваційних технологій і змісту освіти по вул.Сагайдачного в м.Києві, Міжрегіонального центру професійної перепідготовки військовослужбовців у Дніпровському районі міста Києва, території студентських оздоровчих таборів Національного університету харчових технологій, нинішнього приміщення бухгалтерії та інших адміністративних установ Київського національного університету ім.Т.Шевченка, гуртожитку Республіканського вищого училища фізкультури на лівому березі, частини приміщень Національного університету водного господарства тощо.

За словами Томенка, враховуючи те, що чиновники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту всіляко переконують в тому, що в бюджеті відсутні кошти, а тому збільшується оплата за дитяче харчування у навчальних закладах, не забезпечена вчасна виплата стипендій, планується підвищення оплати за проживання у гуртожитку, а фінансова незалежність ВНЗ максимально зменшується, "варто було б навпаки сприяти більш ефективному використанню приміщень ВНЗ, а не відчуженню майна та землі вищих навчальних закладів Києва та інших регіонів України".

Зараз ви читаєте новину «Томенко попросив Януковича розібратись із приватизацією земель навчальних закладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути