вівторок, 06 жовтня 2015 09:51

Яресько зустрінеться в Перу з російським колегою

Яресько зустрінеться в Перу з російським колегою
Фото: mignews.com.ua

Міністр фінансів України Наталія Яресько та міністр фінансів Росії Антон Силуанов мають намір зустрітися в ході зустрічі G20 в Перу цього тижня.

Це підтвердила Яресько в ході презентації для інвесторів у Лондоні, передає "УНІАН".

За словами міністра, у неї заплановано багато зустрічей у рамках заходів у Лімі, в тому числі і з міністром фінансів РФ, але поки що не йдеться про переговори.

Також Яресько висловила готовність надати російському колезі всі деталі щодо пропозиції України про реструктуризацію боргу.

Нагадаємо, в понеділок міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що планує провести зустріч з українською колегою в рамках заходів G20 у Перу.

Імовірно, мова між міністрами йтиме про реструктуризацію так званого "боргу Януковича". У грудні 2013 року, в розпал Революції Гідності, екс-президент продав Росії українські єврооблігації на 3 млрд дол. Ці гроші мали стати першим траншем кредиту від РФ в розмірі 15 млрд дол., але наступні транші проведені не були, оскільки Янукович втік з України до РФ після масових вбивств у Києві.

Влітку цього року в інтерв'ю Bloomberg TV президент Петро Порошенко назвав цю позику хабарем Москви режиму Януковичу за зрив підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

 

Зараз ви читаєте новину «Яресько зустрінеться в Перу з російським колегою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути