четвер, 05 липня 2012 18:13

Аніматори на Євро заробили по 4 тисячі гривень за місяць
8

Фото: Фото: Наталія Шестопал

Аніматори працювали у фан-зоні під час Євро на центральній вулиці столиці. За 19 днів роботи кожен заробив по 4 тисячі гривень. Вони розважали людей у національних костюмах футбольних команд. Фотографувались безкоштовно з усіма бажаючими. Таким чином, рекламували торгову марку, тобто водночас були й промоутерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На покупці картини за 5 років можна заробити понад $1000

Щодня у фан-зоні Євро працювало близько 12 - 24 аніматорів. За сім годин робочого дня заробляли близько 210 гривень. Головне завдання - посміхатися і фотографуватися . За хвилину до аніматорів вишукується черга. Серед цієї черги - всі українці. Хлопці одягають на бажаючих сфотографуватись рекламні атрибути - шапку, накидку та рукавички.

"Найбільше аніматорів працювало, коли було два матчі в один день. Часто до них підходили поспілкуватися іноземці. Приймали за своїх. Давали гроші, але нам суворо заборонили брати", - розповіла супервайзер з рекламного агентства Ліна Шаталова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині шахрайка здавала в оренду чуже житло

Люди, які цілеспрямовано рекламують та просувають товар чи послугу на ринку називаються промоутерами. Зазвичай, на таку роботу офіційно не влаштовують, документів не вимагають. Вони працюють на період акції - два тижні, або місяць. Тому така робота найкраще підходить студентам 18 - 25 років. Найважливіші вимоги - не мати недоліків шкіри, пірсингу на обличчі, дефектів мовлення, уникати слів-паразитів і не соромитись.

"Перед початком роботи, ми рекомендуємо вдома потренуватися біля дзеркала. Особливо тим, хто працює вперше. Рекламні агентства беручи на роботу надають перевагу дівчатам. Вони вважаються більш відповідальні і говіркі. Пенсіонерів беруть рідко. Беруть лише роздавати листівки, коли агентство хоче заощадити. Бабусям важко стояти і клієнти хочуть активності", - розповіла Ліна.

Працюючи промоутером можна стати помічником менеджера у рекламних агенціях, або супервайзером.

"Кар'єрний зріст є. Головне - це показати себе відповідальною людиною. Можливо, у деяких випадках натякнути начальству, що ви шукаєте роботу", - зауважила Ліна.

Зараз ви читаєте новину «Аніматори на Євро заробили по 4 тисячі гривень за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути