В Україні м'ясо продають дешевше, ніж у Польщі та Литві.
Українці за кілограм курячої грудки віддають 110 грн. У Варшаві кілограм коштує 119 грн, у Вільнюсі - 139 грн, свідчать дані порталу Numbeo.
Яловичина у Києві у середньому коштує 165 грн/кг. У Варшаві доведеться віддати 263 грн/кг, Вільнюсі - 194 грн/кг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що найбільше подорожчало з початку року: ціни
Щоправда, українці більше платять за молоко, ніж поляки. У нас літр у середньому коштує 26 грн, у Варшаві - 18 грн.
У Вільнюсі дорожче, ніж в Києві, коштують рис і яйця. За кілограм рису треба віддати 41 грн, у Києві - 30 грн. Яблука продають по 26 грн/кг, Києві - 19 грн/кг.
З 15 квітня на період надзвичайної ситуації Україна повертається до державного регулювання цін на соціальні продукти, лікарські засоби та медичні вироби. З продуктів слідкуватимуть за вартістю гречки, цукру, борошна, макаронів, молока, хліба, яєць, курячої тушки, вершкового масла та мінеральної води без газу.
Коментарі