вівторок, 22 січня 2019 21:10

Як успішно пройти співбесіду: поради експертів

Як успішно пройти співбесіду: поради експертів
На співбесіді обов'язково звертають увагу, де та на яких посадах працювала людина. Фото: vpolshu.by

При прийомі на роботу рекрутери звертають увагу на особистісні якості кандидата та його очікування по зарплаті. Також враховують досвід роботи потенційого працівника.

"Особиста симпатія рекрутера - найважливіший фактор при прийнятті на роботу. Щоправда чим більш досвідчений рекрутер, тим нижче фактор особистісної симпатії. Крім того, кандидату можуть відмовити у роботі через запізнення. За цим параметром рекрутер оцінює, наскільки людина відповідальна", - каже HR-експерт Михайло Притула, передає Новое время.

За його словами, на співбесіді обов'язково звертають увагу, де та на яких посадах працювала людина. Мають значення досягнення на попередньому місці роботи. Водночас професійні знання, мотивацію і відповідність кандидата корпоративній культурі оцінюють не в першу чергу.

"Залежно від компанії вимоги до кандидата можуть відрізнятися. А ось що важливіше - мотивація або професійні якості - залежить від виду діяльності, для якого шукають фахівця. Є професії, де важливі базові знання. Без них людина не зможе працювати. Наприклад, лікар, вчитель, архітектор, агроном. Для простих вакансії, як продавець-консультант, оператор контакт-центру, офіціант, касир особистісні компетенції, мотивація грають не останню роль", - говорить експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповіла, чи важко знайти роботу в Україні

Під час співбесіди рекрутери звертають увагу, чи відповідають цінності кандидата цінностям компанії. Важливі відгуки про працівника з попереднього місця роботи.

"Набагато простіше навчити людину, яка горить вашим проектом або вашим бізнесом, ніж намагатися привернути увагу фахівця високого рівня. Той, наприклад, може бути взагалі не зацікавлений у вашому проекті", - зазначила топ-менеджер Оксана Ферчук.

У грудні 2018-го в Україні нараховували 341,7 тис. зареєстрованих безробітних. Серед них жінок - 184 тис, чоловіків - 157,7 тис.

Зараз ви читаєте новину «Як успішно пройти співбесіду: поради експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути