субота, 19 січня 2019 21:10

Експерт розповіла, чи важко знайти роботу в Україні

Експерт розповіла, чи важко знайти роботу в Україні
Найбільше вакансій для спеціалістів у виробничій сфері. У п'ятірку найзатребуваніших увійшли сфера торгівлі, продажів, IT та роботи без досвіду. Фото: radiotrek.rv.ua

В Україні не всі ті, хто не має роботи, є офіційно безробітними. Крім того, не всі, хто стоїть на обліку у центрі зайнятості - дійсно безробітні. Сьогодні деякі роботодавці навпаки скаржаться, що не можуть знайти спеціалістів і закрити вакансії, розповіла Gazeta.ua експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.

На сайтах пошуку роботи щомісяця з'являється близько 100 тис. нових та оновлених вакансій. Кількість шукачів роботи теж зростає.

"Щоправда не можна точно порахувати кількість резюме. Адже є ті, хто ще працює і паралельно шукає роботу. Інколи вони не хочуть, щоб хтось дізнався про це. Тому не поспішають залишати резюме, а просто відгукуються на вакансію", - додає Тетяна Пашкіна.

Буває, що вакансії місяцями залишаються без відгуків. Або навпаки - пошукачів значно більше, ніж вакансій. Наприклад, на місце офісного водія традиційно надходить до 100 відгуків за день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому пропонують зарплату від 50 тис. грн

Найбільше вакансій для спеціалістів у виробничій сфері. У п'ятірку найзатребуваніших увійшли сфера торгівлі, продажів, IT та роботи без досвіду.

"За останній рік розрив між зарплатою у вакансіях і резюме зменшився. У 4 кварталі 2018-го він становив 8%. Це не багато. При виборі роботи українці, крім зарплати звертають увагу на перспективи, розташування офісу, стосунки з колегами і керівництвом", - каже Тетяна Пашкіна.

Вона додає, що українці не бояться змінювати роботу кожні 2-3 роки. Звільняються, якщо не влаштовує зарплата. Водночас більшість роботодавців виплати переглядають точково для ключових фахівців. Не завжди враховують інфляційну складову, зростання цін.

У грудні 2018-го в Україні нараховували 341,7 тис. зареєстрованих безробітних. Серед них жінок - 184 тис, чоловіків - 157,7 тис.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповіла, чи важко знайти роботу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути