неділя, 23 грудня 2018 00:00

Агентство Moody's підвищило рейтинг України

Агентство Moody's підвищило рейтинг України
Рейтинг України підвищили. Фото: ТСН

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинг емітента і облігацій уряду України до Caa1 з Caa2 змінивши прогноз з позитивного на стабільний.

Підвищенню рейтинга сприяла домовленість з МВФ про нову програму, що підвищує ймовірність повернення на ринки капіталу і зменшить ризик дефолту, інформує прес-реліз агентства.

В агентстві очікують, що недавно прийняті реформи будуть сприяти поступовому зниженню корупції, однією з найбільших інституційних слабкостей країни.

Також в Moody's відзначають поступове поліпшення стійкості України до триваючого конфлікту з Росією.

У той же час Україна, як і раніше є країною, яка сильно залежить від МВФ як в плані фінансування, так і в плані стимулу до реформ. Крім того, Україна як і раніше сильно схильна до ризику відновлення геополітичної конфронтації і турбулентності, а також зміни влади, що може призвести до затримки або часткової зміни ходу реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ озвучив прогноз щодо росту долара

Нагадаємо, 18 грудня МВФ схвалив нову програму stand-by для України. Перший транш обсягом 1,4 млрд доларів вже перераховано Україні. Рішення про подальші транші буде прийматися в травні і в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів України у виконанні умов меморандуму.

Зараз ви читаєте новину «Агентство Moody's підвищило рейтинг України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути