пʼятниця, 21 грудня 2018 10:44

Україна отримала перший транш МВФ

Україна отримала перший транш МВФ
Нову програму допомоги Україні stand-by МВФ затвердив 18 грудня. Вона передбачає надання фінансування у розмірі $3,9 млрд протягом 14 місяців. Фото: Погляд

Україна отримала перший транш у сумі $1,4 млрд від Міжнародного валютного фонду.

Уперше з 2014-го міжнародні резерви України перевищили $20 млрд, повідомили у Нацбанку.

Нову програму допомоги Україні stand-by МВФ затвердив 18 грудня. Вона передбачає надання фінансування у розмірі $3,9 млрд протягом 14 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився текст меморандуму МВФ із Україною

Перший транш надійшов 21 грудня. Далі кошти виділятимуть щопівроку. Це залежить від продовження фіскальної консолідації та зниження рівня інфляції зі збереженням гнучкого обмінного курсу. Також Фонд чекає від України зміцнення фінансового сектора і низки структурних реформ у сфері податкового адміністрування, приватизації та державного управління.

Після новини про продовження співпраці з МВФ інші кредитори заявили про фінансову допомогу Україні. 18 грудень Всесвітній банк вирішив надати гарантії на підтримку державної політики у розмірі $750 млн. Під них уряд планує залучити до $1 млрд зовнішніх запозичень.

На початку листопада Нацбанк знизив прогноз міжнародних резервів на кінець 2018-го до $19,2 млрд із $20,7 млрд. На 2019 рік - до $18,6 млрд із $18,8 млрд. На 2020 рік - до $19,1 млрд із $19,7 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала перший транш МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути