понеділок, 07 жовтня 2019 15:20

Зеленський розпорядився спростити переміщення громадян на Донбасі

Зеленський розпорядився спростити переміщення громадян на Донбасі
Пропонують організувати надання медичної допомоги, допомоги у пересуванні осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на пунктах в'їзду/виїзду, на яких здійснюються заходи контролю. Фото із відкритих джерел.

Зеленський доручив Кабінету міністрів розглянути спрощення процедури переміщення громадян і товарів через лінію розмежування на Донбасі.

"Кабінету міністрів України невідкладно вжити заходів щодо опрацювання питання про спрощення в'їзду осіб, переміщенні товарів на тимчасово окуповані території в Донецькій і Луганській областях і про виїзд осіб, переміщенні товарів із цих територій", - йдеться в указі №738 від 7 вересня, передає "ТСН".

Уряду пропонують організувати надання медичної допомоги, допомоги у пересуванні осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп населення на пунктах в'їзду/виїзду, на яких здійснюються заходи контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЗСУ - гарантія безпеки" - жителі Золотого-4 просять не відводити війська

Генеральний штаб Збройних сил повинен надати цілодобову охорону та освітлення місць зберігання будівельних матеріалів, а також залучених до виконання ремонтно-відновлювальних робіт автотранспортних засобів і спеціалізованої інженерної техніки.

Крім того, Генштабу треба забезпечити своєчасне виконання робіт щодо монтажу тимчасової мостової конструкції з метою створення зручних умов для проходу громадян на період проведення ремонтно-відновлювальних робіт мостового переходу через річку Сіверський Донець і безперебійне функціонування КПВВ "Станиця Луганська".

Розведення сил на Донбасі може розпочатися виключно після 7 днів тиші. На цьому наголосив міністр закордонних справ Вадим Пристайко на спільній прес-конференції з латвійським колегою.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розпорядився спростити переміщення громадян на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути