неділя, 26 травня 2024 20:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав найгарячіший напрямок на фронті за сьогоднішню добу

Зеленський назвав найгарячіший напрямок на фронті за сьогоднішню добу
Президент Володимир Зеленський назвав найгарячіший напрямок на фронті за сьогоднішню добу. Фото: скріншот

За цей день найбільш гарячий напрямок - Покровський на Донеччині.

Але й на Харківщині, зокрема в районах Вовчанська та Липців, окупант не полишає спроб атакувати. Про це у вечірньому зверненні сказав президент Володимир Зеленський, який сьогодні говорив із головкомом ЗСУ Олександром Сирським.

"Наші підрозділи, наші воїни роблять величезну справу - стримують цей російський тиск і знову доводять, що російські божевільні можуть планувати різне проти України, але стійкість українців, сміливість наших воїнів справді вирішує все на цій війні", - зазначив глава держави.

Зеленський традиційно подякував воїнам, які боронять Україну від агресора.

Також президент розповів про ситуацію у Харкові, де продовжується розбір завалів "Епіцентру", куди окупанти поцілили бомбами 25 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідентифікували тіла вісьмох людей в "Епіцентрі". Російські терористи вбили 12-річну дівчинку

"Увесь день сьогодні в Харкові триває розбір завалів на місці влучання російських бомб по гіпермаркету - будівля вщент згоріла. Станом на цей час відомо про загибель 14 людей. Мої співчуття всім рідним та близьким. Загальна кількість загиблих може бути більшою", - зауважив він.

Зеленський сказав, що після пожежі потрібні ще додаткові експертизи, додаткова робота, щоб дати повну інформацію про загиблих.

"Кількість поранених - понад 40. Кожному надається необхідна допомога. До робіт на місці цього російського теракту залучені, як і потрібно, всі необхідні служби - сотні людей працюють: ДСНС, поліція, психологи, необхідна техніка. Допомагає обласна та міська влада. Дякую кожному й кожній, хто підтримує людей і підтримує наш Харків", - підкреслив.

Він додав, що багато лідерів, представників держав і міжнародних організацій, громадських діячів висловились зі співчуттям Україні та Харкову, засудили російський терор.

За словами президента, важливо, щоб таке засудження привело до цілком справедливих наслідків.

"Щоб нарешті в нас з'явилось достатньо систем ППО для захисту України, наших міст. І щоб у партнерів з'явилась достатня рішучість для превентивного захисту від російських терористів так, як били б по будь-яких інших терористах – знищуючи їх до того, як вони почнуть знищувати життя", - додав він.

25 травня близько 16:00 російські війська завдали авіаудар по Київському району Харкова. Ворог вдарив по будівельному гіпермаркету, в якому перебували понад 200 людей, повідомила обласна прокуратура. Спалахнула масштабна пожежа.

Загинули 14 людей, 43 людини отримали поранення, повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав найгарячіший напрямок на фронті за сьогоднішню добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути