понеділок, 28 вересня 2020 22:31

"Орудіє возмєздія": показали ракетні стрільби зенітників

"Орудіє возмєздія": показали ракетні стрільби зенітників
На навчаннях успішно відстрілявся зенітний ракетний комплекс С-125, що нещодавно повернувся на озброєння ЗСУ

На полігоні "Ягорлик" на Херсонщині завершились бойові стрільби зенітних ракетних підрозділів . Під час польового виходу зенітники ефективно перехопили та знищили всі цілі.

Особовий склад відпрацював пуски впевнено та професійно, сказано на сторінці Повітряного командування "Схід" у Facebook.

У стрільбах брали участь підрозділи з усіх куточків України, озброєні зенітно-ракетними комплексами С-300, Бук-М1, а також С-125, що нещодавно повернувся на озброєння ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просто працюємо по системі НАТО — вдень та вночі, як готують стрільців-піхотинців

"Незважаючи на те, що ми повертаємося, як говорять деякі скептики, "До давно забутого, старого", безвідмовна зброя черговий раз доводить свою ефективність. Мова про факт відновлення на озброєнні протиповітряної оборони зенітно-ракетного комплексу С-125, що його рупори східного сусіда жартома називають "орудіє возмєздія". Жартують абсолютно дарма, зброя грізна й ефективна", - зазначив командувач ПВК "Схід" генерал-майор Олег Струцінський, який керував бойовою стрільбою.

Зокрема дивізіон Харківського зенітного ракетного полку, озброєний С-125, вдруге бере участь у навчаннях.

"Як результат - всі пуски виконані в штатному режимі. Всі цілі, що видавалися бойовим розрахункам, а це є складні цілі, були знищені", - додав Олег Струцінський.

За результатами стрільб найуспішнішим розрахунком визнано 7-й підрозділ Дніпровської зенітної ракетної бригади, озброєний комплексами С-300.

Також усі учасники навчань хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих в авіакатасторофі Ан-26Ш на Харківщині.

24 вересня розпочались бойові стрільби підрозділів зенітних ракетних військ на полігоні "Ягорлик" на Херсонщині, в рамках стратегічних навчань "Об'єднані зусилля - 2020".

Навчання зенітників на полігоні "Ягорлик" успішно проводяться з 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «"Орудіє возмєздія": показали ракетні стрільби зенітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути