пʼятниця, 16 листопада 2018 16:55

Волонтери розробили унікального помічника для армійських навідників

Волонтери розробили унікального помічника для армійських навідників
Клінометр - пристрій для швидкого наведення пушок БМП та БТР розробили волонтери та ГРК "Броня-Armor" / стопкадр

Волонтери та команда ГРК "Броня-Armor" розробили унікальний пристрій для гармат.

Пристрій клінометр дає змогу навідникам вдвічі швидше вирахувати координати цілі, йдеться у повідомленні фонду "Повернись живим".

"Щоб виграти війну, потрібно завжди бути на крок попереду від ворога. Таким правилом керуються інструктори нашого фонду, які проводять підготовку, зокрема снайперів, саперів та артилеристів. Богів війни та піхоту разом готує наш Андрей Моруга. Військовий пройшов бої, зокрема за Донецький і Луганський аеропорти. А тепер більшу частину місяців і тижнів він проводить на передовій, щоб передати свої знання та досвід іншим військовим", - йдеться у повідомленні.

"Невеликий блок із цифрами – розробка Андрія та його команди. Блок називається клінометр (інклінометр), це – аналог танкового бокового рівня, і він допомагає оператору-навіднику та економить час у розрахунках координат цілі. Тепер, щоб влучити у мішень, навіднику потрібно просто підняти гармату бойової машини до відповідних показників, які за допомогою спеціальної програми визначає його командир. У майбутньому клінометр буде допомагати захисникам України адекватно відповідати на збройні провокації бойовиків", - зазначають у фонді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це буде славна охота: військові одягнули свого чотирилапого друга у піксель

Нині розробка ще проходить випробування.

Сьогодні волонтери фонду збирають її на метеостанції. Ціна одної – приблизно 15 тис. грн. Зберегти нашим військовим життя та допомогти виграти війну кожен може тут: https://goo.gl/xUsHAQ

У Попасній на Луганщині відремонтували ще один міст. Він став третім мостом, відбудованим військовими на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери розробили унікального помічника для армійських навідників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути