середа, 28 лютого 2018 16:20

Тимчук назвав найреалістичніший сценарій звільнення Донбасу

Тимчук назвав найреалістичніший сценарій звільнення Донбасу
"У Генштабі військовий сценарій повернення територій зараз не розглядається" – каже Дмитро Тимчук. Фото: prm.ua

В українському Генштабі розглядають кілька сценаріїв звільнення окупованої території Донбасу. Один з них – силовий, але він не є пріоритетним.

Про це сказав нардеп, координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук в інтерв'ю "Апостроф".

За його словами, миротворча операція може мати успіх за умови перекриття і взяття під контроль українсько-російського кордону.

"Західні експерти попереджають нас, що проведення миротворчої місії може заморозити конфлікт. Наводять як приклад той же Кіпр, де вже десятиліття триває нерозв'язний конфлікт, який фактично є замороженим…Однак війна на Донбасі має одну відмінну рису. Якщо дійсно перекрити кордон з Росією, який не контролює Україна, й припинити постачання озброєння, техніки, російських найманців, то питання існування ЛНР і ДНР – це питання декількох тижнів, можливо, місяців", – додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна не закінчиться, навіть якщо на Донбасі пройдуть вибори і він отримає особливий статус"

У Генштабі військовий сценарій повернення територій зараз не розглядається.

"Наскільки я знаю, у Генеральному штабі є різні варіанти проведення операції, але який з них застосують, й взагалі, чи застосують, - це вже рішення вищого військово-політичного керівництва України", – додав Тимчук.

Закон про Донбас не виключає військовий спосіб звільнення окупованих територій і створює для нього передумови. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Тимчук назвав найреалістичніший сценарій звільнення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути