вівторок, 20 лютого 2018 23:12

Матіос назвав кількість озброєних людей на окупованих територіях Донбасу

Матіос назвав кількість озброєних людей на окупованих територіях Донбасу
На окупованих територіях України знаходяться 40 тис. озброєних людей. Фото: GoGetNews

Станом на сьогодні на окупованих територіях України перебувають до 40 тисяч озброєних людей.

"Вона (кількість озброєних людей на окупованих територіях, - ред.) коливається в ті чи інші періоди, етапи ескалації або затихання, але сумарно - до 40 тис. озброєних людей, які мають відповідне навчання за рахунок офіцерів Російської Федерації. Контингент безпосередньо росіян в різні періоди коливався від 3 тисяч військових РФ до 16 тисяч", - сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112 Україна".

Головний військовий прокурор нагадав, що на території Донецької та Луганської областей російськими військовими сформовано два армійські корпуси. Це "Перший армійський корпус народного ополчення ДНР" зі "штабом" в Донецьку, другий - "Армійський корпус народної міліції" зі "штабом" в Луганську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія може звільнити Донбас за 5 днів

"Проти нас воює відформатована, добре екіпірована і забезпечена військова сила. Понад 35 тис. осіб, 5 бригад, 3 окремих полку, 8 окремих батальйонів, 2 окремі роти, 5 батальйонів територіальної оборони, більше 18 тис. осіб військових тільки в "ДНР", 320 танків, 600 бойових броньованих машин, 250 знарядь, 130 реактивних систем залпового вогню. Це тільки Донецька область", - додав Матіос.

Неподалік від окупованого Донецька помітили зведення опорних пунктів бойовиків. Біля Докучаєвська зафіксовано проведення робіт з обладнання опорних пунктів підрозділів російсько-терористичних військ громадянами у чорній формі. Вони не мають розпізнавальних знаків і зброї. Їх охороняють озброєні бойовики в маскхалатах.

Зараз ви читаєте новину «Матіос назвав кількість озброєних людей на окупованих територіях Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути